Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví stul pro sulcatu

breptal - děkuji za názor. Mohla bych vědět proč vám o přijde jako sranda výběh ? Vidíte měla jsem za to , že jsem želvě nechala vybudovat prostředí ve kterem si bude cítit v období, kdy musí být v bytě dobře. Mohla bych vidět vaše prostory pro chov velkých želv?

Nevím jak vaše velke želvy, ale má sulcata nějaký ukryt nevyhledává - ono i vzhledem k jejím rozměrum už je to opravdu pořádná bouda. Jak už tu někdo psal želva je hrabe a to hodně na noc si vykope jámu a uloží se do ní. V letě na dvoře kope opravdu velmi pěkne jámy :)


VilemC - osvětlení - ano máte pravdu fotka zkresluje , fotila jsem někdy v 18 hodin bylo už dost šero. Vlastně svítila jen želva. Jinak lampa už je usazená správně ( kabel ještě zhora nebyl pořádně uchycen a sjel mi dolu ).Terárium je umístěno pod snížený strop, kde je meziprostor a je nad ní ještě klasické osvětlení. V lampě má výhřevnou 150W žárovku plus dávámněkolikrát týdně Osram Ultra-Vitalux 300W ( až se pořídí druhá lampa bude vedle ).

No a k vlhkemu koutu a miskám na jídlo a vodu : anovím o tom ,že se to takhle doporučuje, ale v praxi u takto velkeho tvora je to jine. Misky nepřipadají v uvahu tohle je tank co nepřevrhne to pošlame a hlavně zahrabe. Vlhký kout mužu dělat jak chci, ale vhledem k tomu, že želva,když se nenahřívá a nežere tak hrabe a přesouvá substrát je vcelku k ničemu. Dokud to byla malá do 2kg želvička mohla jsem si dovolit vlhkou stranu ( ve ktere nespala - když byl malá do toho 1 roka tak jsem čekala až usne a přesunula ji do vlhkých hoblin a zahrabala nebo přikryla trávou a porosila.
Ted ji aspon p otom co se někam na noc zalehne postříkám vodou + během dne tu chladno učást rosim . Misky vedu jen pokud dávám např. natsrouhanou mrkev a vodu v prostoru nemá - 1x týdně se koupe a jídlo má vlhčene.

straslav - super, pochlubte se bvaší sulcatou a jak ji máte starou při 8 kg ?

Jsem moc ráda, že se tu začalo diskutovat určitě si rad cenim a nedostatky vylepšim :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny