Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nízká teplota

Ahoj všem, v noci se u nás stala nehoda, vypadnul kotel na plyn i elektrika, bohužel můj Leguán zelený to nezvládnul:x:, bylo doma necelých 15stupňů, já nebyla doma, byla jsem v práci, zjistila jsem vše až ráno :-( a ted´ otázka, jak moc hrozí prochladnutí Hroznýšům královským a Krajtě kobercové?
A já si myslela, kdovíjak je nemám zajištěné, když mají ještě topné kabely, jenže ty jsou bohužel na elektriku....ach jo.
Děkuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jedna noc by snad neměla tak vadit, trošku jim teď přitom a mělo by být vše O.K.
Squam 14.12.2014 14:10
Squam
To jsem udělala hned ráno, zatím jsou OK, uvidím, jestli nezačnou prskat:-(
kacaba1 14.12.2014 14:18
kacaba1
Mě celkem i překvapuje ten rychlí pár toho lega, nebyli tam předtím jiné problémy? Nebyl už nachlaze…
Squam 14.12.2014 14:47
Squam
On ten výpadek mohl být klidně po 18hodině, dělám 12ctky a po 18hodině jsem odjížděla a bylo vše ok…
kacaba1 14.12.2014 15:00
kacaba1
kedysi na dome sa mi stalo podobne, v piatok som odcestoval a v nedelu po navrate 8 stupnov...ale vt…
rast 14.12.2014 18:11
rast
Anolisové to taky dali, všichni, jen lego ne:.(.Tedy zbytek se zatím zdá v pohodě. Jestli třeba jak…
kacaba1 14.12.2014 18:28
kacaba1
A nebylo v tom náhodou něco jiného co nám tu nechcete říct ? Jak už tu bylo řečeno legošové jsou drž…
Aeon 15.12.2014 00:49
Aeon
Jo, že se tu pochlubím, že mi pošel leguán a nechám vás hádat? tak to opravdu ne.Pitvu už neudělám,…
kacaba1 15.12.2014 09:55
kacaba1
ten legouš musel být pořádně "nalomenej". Normálně zdravá zvířata dávají i nižší poklesy, jak už tu…
Aurifer 15.12.2014 17:46
Aurifer
No jo hodně nalomenej ale bez příznaků? Byl naprosto normální.
kacaba1 15.12.2014 19:09
kacaba1
No jo hodně nalomenej ale bez příznaků? Byl naprosto normální. To je právě pro tahle "tvrdá" zvířat…
Aurifer 15.12.2014 20:22
Aurifer
Jestli tohle čeká i Anolisy, tak tedy pěkně děkuju:-(.
kacaba1 15.12.2014 20:47
kacaba1
Anolisové v tomhle mají tu kliku (a následně i chovatel zachránitel), že zas tak tvrdí nejsou. U nic…
Aurifer 15.12.2014 23:28
Aurifer
No tak aspoň tak, i když při mojí smůle.. Člověk mu dá nejlepší možnou péči a normální podmínky a tí… poslední
kacaba1 16.12.2014 00:22
kacaba1

On ten výpadek mohl být klidně po 18hodině, dělám 12ctky a po 18hodině jsem odjížděla a bylo vše ok a ráno po 7 hodině jsem přijela a hned jsem cítila, že je tam zima, takže jsem zachovala klid, to jsem ještě nevěděla, že nefunguje i elektřina.Že kotel občas vypadne se stane, je objednaný plynař a ty elektřina, myslím, že asi děda vyhodil pojistky a nevšiml si toho, ví že tu mám zvířata, takže by je šel nahodit , kdyby to věděl na 100%.
Lego byl úplně v pořádku, jedl a pil byl ve výborné kondici, nevím co se stalo:-(.

A nebylo v tom náhodou něco jiného co nám tu nechcete říct ? Jak už tu bylo řečeno legošové jsou držáci u čerstvě vylíhnutého mláděte bych to ještě nějak pochopil ale u dospělého jinak zdravého jedince je to úplný nesmysl to by ty teploty musel mít minimálně 4 dny aby na to pátý den pošel,takže ten úhyn musel být bohužel z něčeho jiného než z té teploty.Zkuste udělat pitvu aspoň zjistíte (pokud to už nevíte) co bylo špatně.

Jo, že se tu pochlubím, že mi pošel leguán a nechám vás hádat? tak to opravdu ne.Pitvu už neudělám, protože jsem ho zakopala na zahradě.Přemýšlím, možná víc pil a trošku zhubl, ale to bylo už několikrát během roku, že trochu zhubl, pak to zase nabral, i když žral pořád stejně, ale tomu bych asi nepřikládala žádnej důraz.
Ještě u bývalé majitelky žral pouze ledový salát nic jiného do dvou let věku, ale to by se neprojevilo náhle a po dvou letech.

ten legouš musel být pořádně "nalomenej". Normálně zdravá zvířata dávají i nižší poklesy, jak už tu bylo psáno. Taky jsem bydlela v RD a stávalo se mi to občas taky, že to kleslo hodně dolů, i na 12°C a legouši byli jedni z těch, co to dávali dobře. Ono totiž i v tom Surinamu, odkud se nejčastějc vozej to umí za studených nocí dost spadnout. Ale když máš zvíře z předchozích blbých podmínek, tak má svých skrytých problémů dost a pak ho může dodělat celkem prkotina. Tohle je jedno z úskalí toho, zachraňovat zvířata z blbých pdmínek. Když je konečně dáš do kupy, tak pak časem kejchnou na následky poškozených orgánů z předchozí péče, ikdyž vypadali, že se z toho dostali. Že exnul je škoda a chápu, že tě to mrzí, ale on by stejně časem exnul na něco jiného ;-)

Hrozna a kobercovka by to měli dát v pohodě..

No jo hodně nalomenej ale bez příznaků? Byl naprosto normální.

To je právě pro tahle "tvrdá" zvířata naprosto typické. Vydrží dlouho trpět ve špatných podmínkách s metabolismem fungujícím na minimum. Pak se dostanou do dobrých podmínek, "uzdraví se" a vypadají cajk, čék z nich má radost jak je z toho hezky vysekal a oni pak exnou "bez udání důvodu", protože jim něco životně důležitého selhalo´po tom, co se jim metabolismus rozjel v normálu, ale poškozené orgány to už nezvládly. Může to být dříve, později, nebo po nějaké prkotině. Takže ono je altruistické a humánní zachránit zvířata ze špatných podmínek, ale pak člověk musí počítat s tim, že od nich může očekávat cokoliv, třeba chcípnutí bez udání důvodu. Což je asi ten nejčastější jev, konkrétně u leguánů, želv atd. Na těch želvách to je vesměs vidět, že třeba mají zmršené krunýře, ale na leguánech a hadech ne, no.

Co mě už takhle "bez udání důvodu" chcíplo různých zachráněnců na orgánová selhání způsobená poškozením předchozí péčí..

Anolisové v tomhle mají tu kliku (a následně i chovatel zachránitel), že zas tak tvrdí nejsou. U nich pokud toho je nepřiměřeně moc, tak prostě exnou rovnou, než aby se vydrželi dlouho trápit jako třeba ti legové, želvy, hroznýši atd. takže tam pak většinou odpadá to nepříjemné překvapení, jako u těch tvrdých zvířat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru