Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc - had se nechce svléknout

Zdravím Vás, všechny chovatele,
má docela závažný problém se svým Hroznýšem královským. Je to asi 13 dní, co jsem začal pozorovat první příznaky, že se bude svlékat. Začal se zakalovat, toto zakalení trvalo cca 6 dní, pak se odkalil a začal se intenzivně koupat, ve vodě byl naložen klidně i 24h. Tak jsem čekal, že už se konečně svlékne, ale tak dva dny zpátky, už se nekoupe a chová se úplně normálně jako by žádný svlek neabsolvoval - vyhřívá se, je i dost aktivní.
Když ho vezmu do ruky jsou na něm vidět jakoby "dvě" kůže, jedna je taková volnější. A celkově je hrubší. Ještě musím dodat, že hada mám cca 3 měsíce, během tohoto období se už jednou svlékal a to proběhlo úplně v pohodě, svlečka vcelku, nepotrhaná.

Podmínky v teráriu : terárium je větrané pouze ze shora, teplota nepřesahuje 25°C, pod žárovkou max. 32°C, ale během svleku mu ji tlumím na poloviční výkon, takže těch 32°C tam teď není. Během svleku jsem zvýšil intenzitu vlhčení na cca 5x denně, jinak vlhčím 2x denně /ráno a večer/. Teď v poslední době vlhčím ještě více a především hada samotného. Jinak v teráriu jsou dva kameny /jeden vyhřívaný, ale není teď zapnut/, úkryt, kytka, pařez na šplhání a samozřejmně miska s vodou. Podestýlka je rašelina s pilinama míchaná cca 1:1

Ještě k hadovi : je cca 9 měsíců starý a měří 62cm, žere živý myšky. Zatím je poměrně aktivní, takže ho to nijak neomezuje.

Prosím o pomoc, co mám dělat v takovéto situaci. Jsem docela znepokojen, nechci o něj přijít :-(
Děkuji za každou pomoc!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny