Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mladý boa constrictor roztoče a problemy s dýchanim

Všimol som si že had sa chvíľkami nafukuje,potom už aj dvíhal hlavu a pootváral tlamu,zdá sa mi že upchaté nosné dierky,mohli to spôsobiť roztoče,alebo ide hnilobu tlamy?(podmienky v terariu ma dobre,aj tlamu ma zvnútra normálnu,len raz narazil hlavou do skla)...Roztoča som na ňom našiel v nedelu no bola to iba jedna čierna bodka,hada som prezrel no viac ich nemal,v substráte som tiež nič nenašiel ani v myske po tom čo tam bol chvíľu namočený...Včera ráno som si na ňom všimol pobehovať male čierne a červene chrobáky,tak som bol v lekárni ale mali len Frontline a len vo forme pipety,dá sa to použiť na hada?Vedľa v terariu mám veĺhada dúhoveho tak som prezrel aj toho ale nić na ňom nebolo len mal niečo čierne v nose...Keby to nešlo tou pipetou piatok tak v piatok kupim niečo ine a roztočou ich zbavim,len by som potreboval poradiť ohľadom toho veľhada kráľovského(doma ho mam 3 týždne,potravu prijma bez problemov,krmil som ho zatiaľ 3krát po 6tich dňoch,zdá sa mi len trochu nekľudný ale možno si ešte úplne nezvykol).A ešte by som sa chcel opýtať či je rozdiel medzi vykalom mláďaťa a dospeleho hada?:D Ďakujeem.

Předmět Autor Datum
Každý chovatel má však různé zkušenosti. Věřte mi, že nejlepším způsobem, jak se roztočů zbavit, je…
viktorrrrr 25.12.2014 09:59
viktorrrrr
Na roztocov tu uz je dost tem,pouzi vyhladavac,ale preco sa nafukuje a ma respiracne problemi ,zrejm…
rast 25.12.2014 14:20
rast
Hniloba tlamy je něco jiného. Tipoval bych na bakterální infekci plic. Je způsobena vysokou vlhkostí…
MP71 25.12.2014 15:18
MP71
P.S. Víš jaký je rozdíl mezi hovínkem batoletem a hovnem dospělýho chlapa ? :-D
MP71 25.12.2014 15:23
MP71
Hľadal som si to ale našiel som len klasicku fotku výkalu a nedotráveny výkal.Tak či sa nedozviem vi…
viktorrrrr 26.12.2014 09:14
viktorrrrr
Roztoče majú mojou vinou,lebo prvého hada som mal od známej a rovno som ho dal do teraria a doteraz…
viktorrrrr 26.12.2014 09:12
viktorrrrr
Zo začiatku normálne:Denné 33-34°C najteplejšie 25-26°C v chladku a v noci okolo 25°C,ale vyhrieviam…
viktorrrrr 26.12.2014 08:51
viktorrrrr
Jestli hrozňa leze do vody 100% roztoče.jestli jste našel jednoho,věřte žě jich tam je už 1000 (to s…
bebels 25.12.2014 20:10
bebels
Skôr by som povedal že sa len trochu ponamáča a napije.Viem je ich tam už dosť hrozňatu aj viditelne…
viktorrrrr 26.12.2014 09:24
viktorrrrr
Tu je ten veľhad kráľovský,je to salmon? poslední
viktorrrrr 26.12.2014 20:07
viktorrrrr

Každý chovatel má však různé zkušenosti. Věřte mi, že nejlepším způsobem, jak se roztočů zbavit, je ponořit hada na 24 hod. do vlažné vody, terárium vymýt a tento postup opakovat po 14 dnech.Samozřejmě je nutné odstranit veškeré vybavení /větve, korek/. Většinu roztočů utopíte a hadům neublížíte pro ně nepřirozenými chemikáliemi.

Neskúšal to niekto?Alebo aspoň nejaké názory.

Hniloba tlamy je něco jiného. Tipoval bych na bakterální infekci plic. Je způsobena vysokou vlhkostí nižší teplotou v terárku. S převlhčením má souvislost i přítomnost roztočů. Snížit vlhkost, zvýšit teplotu na 30*C. Zbavit se roztočů, v případě nutnosti antibiotika na bakt. inf.

Roztoče majú mojou vinou,lebo prvého hada som mal od známej a rovno som ho dal do teraria a doteraz som s nim žiadny problem nemal,rovnako som pridal aj nového ale ten vraj cestoval s CZ na SK nejakou prepravou terarijnych zvierat...takže zrejme odtial sú...a dovezeny bol minuly mesiac,nemohol niečo dostať cestou už bola dosť zima.Odkedy som ich zbadal nerosim,má bazenik a teplotu ma celý deń 32 na vyhrevnom a 25 v chladku a zdá sa že to pomohlo.AK by to prešlo k veterinarovy ho brať nemusim?

Zo začiatku normálne:Denné 33-34°C najteplejšie 25-26°C v chladku a v noci okolo 25°C,ale vyhrieviam s vonku 100W žiarovkou,ale svietim aj v noci aby nahodou neklesla teplota ale lampa je o dosť ďalej.Od kedy som si všimol tie problémy s dýchanim tak mu vyhrievam stále tak na 32°C v chladku je tak 25°C,zdá sa že to pomáha včera som nevidel otvárať tlamu ani raz.Rosim raz týždenne ale had ma bazénik keď sa chce zvlhčiť.Hada mam vo veľkom akváriu na ktoré som spravil vrch zo sadrokartónu ma tam taku štrbinu po celej dĺžke 100cm široku asi 5mm.Ale v chystám sa mu vyrobiť terarium,ako by som mal urobiť vetranie?

Jestli hrozňa leze do vody 100% roztoče.jestli jste našel jednoho,věřte žě jich tam je už 1000 (to si nedělám srandu) Cenchrie může ležet ve vodě i 14 dní a nic ji nebude, roztočů se zbaví ale roztoči jsou v celém tera a zase nalezou.U hroz.delší namáčení způsobuje resp. problémy (otev tlamy to zn.ucpané nos dírky atd)Dop.frotline na zvířata,z terária vše ven projet arpalitem, sam. bez hadiků odvětrat +-24 hod.

Skôr by som povedal že sa len trochu ponamáča a napije.Viem je ich tam už dosť hrozňatu aj viditelne občas nejaky prebehne po tele.Ja som ho tam nenamačal len som chcel vedieť názor niekoho skusenejšieho,ak by to bolo k hadovy šetrnejšie a terarium by som samozrejme vyčistil poriadne.Mam Frontline pipetu najmenšie na 2-10kg psa iny nemali,pôjde to s nim?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru