Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hybridizace - želvy

Nedávno se tu v jednom vlákně řešilo určení pár vodních želv a byla mnou zmíněna i možná hybridizace u běžněji dostupných druhů (rody Trachemys, Chrysemys, Pseudemys, Graptemys).
Při hledání fotek křížence Geochelone(Astrochelys) radiata a Geochelone carbonaria jsem čirou náhodou narazil na zajímavý odkaz s vyobrazením některých známých i méně známých kříženců a tak bych se o něj rád touto cestou podělil.

http://tortugasyalgomas.wordpress.com/2012/10/20/1 08/

loading...
Předmět Autor Datum
Některé druhu (jestli se tomu tak dá říkat ;-)) byly velmi zajímavé ale připadlo mi že to ti lidé dě…
abukXY 25.12.2014 19:17
abukXY
Jistě, část zvířat vzniká společným chovem v péči člověka (tady musím poznamenat, že na rozdíl od ch…
Epanterias 25.12.2014 19:33
Epanterias
Kdo dá do jednoho výběhu nebo terária samce a samici od různých druhů rodu Chelodina, od Testudo ibe…
Petr60zelv 26.12.2014 19:05
Petr60zelv
Velmi zajímavý odkaz!
petrmed 27.12.2014 17:55
petrmed
taky díky za odkaz :-)
lupus 27.12.2014 18:28
lupus
Po delší odmlce opět jeden zajímavý odkaz pro želvaře: http://archive.kaskus.co.id/thread/7526282/0… poslední
Epanterias 29.07.2015 22:15
Epanterias

Některé druhu (jestli se tomu tak dá říkat ;-)) byly velmi zajímavé ale připadlo mi že to ti lidé dělají schválně (kříží druhy). Co jsem se díval byly tam i celkem vzácné druhy a příjde mi že je to pěkná pitomost je křířit. ::)
Ale to byl můj názor, jinak parádní odkaz. ;-)

Jistě, část zvířat vzniká společným chovem v péči člověka (tady musím poznamenat, že na rozdíl od chtěného křížení u hadů - u želv hybridi vznikají často "nechtěně", nebo zkrátka neplánovitě pominu-li výjimku, jakou jsou asijští "výrobci nových druhů" na želvích farmách), ale v uvedeném vlákně jsou i zvířata, která přišla na svět v přírodě, aniž jim k tomu dopomáhá třeba chybějící sexuální partner, nebo je příčinou agilnost některých samců konkrétních druhů, kteří páří rádi a s vervou jakékoliv samice.

Kdo dá do jednoho výběhu nebo terária samce a samici od různých druhů rodu Chelodina, od Testudo ibera a marginata a pár podobných kombinací - ten dostane hybridní potomstvo skoro automaticky. S ohledem na to, že jedním z cílů by pro chovatele želv měla být i možnost použít mláďata v nějakém budoucím reintrodukčním programu (že se to skoro nikdy nestane je trochu jiná otázka), tak jistý "apartheid" je v chovu nanejvýše žádoucí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...