Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba terárií pro Boa constrictor constrictor Guyana/Suriname

Ahoj :-)

chovám Boa constrictor constrictor Guyana/Suriname 1,1. Postupně se chci propracovat k tomu že budu dělat tři nová terária o rozměrech 150x50x40 (dxšxv), terária budou v "bedně" z lamina.( jedna velká bedna která bude rozdělena na tři boxy kam vložím skleněná terária o síle skla 6mm). Jde mi to zda mi váhu terária udrží lamino, máte někdo s tímto zkušenosti?

Děkuji za info Franna :-)

Předmět Autor Datum
Technická: Předpokládám, že ty menší prostory budou na sobě, tedy celá konstrukce bude mít 150x50x12…
maku 28.12.2014 12:17
maku
Jde o to že bude určitá vlhkost v teráriu, mám obavu že po čase se začnou odlepovat hrany lamina. Pr…
Franna 28.12.2014 12:34
Franna
1, lamino můžete nalakovat a okraje přemáznout silikonem (v případě, že nebudete tvořit žádné "plast…
maku 28.12.2014 13:20
maku
To sice ano ale lamino podle mého nikdy 100% nevyčistíš, pokud s mílím ať mě nikdo opraví, sklo je s… poslední
Franna 11.01.2015 21:47
Franna

Technická: Předpokládám, že ty menší prostory budou na sobě, tedy celá konstrukce bude mít 150x50x120 (d,š,v). Jelikož píšete, že bude tato bedna rozdělena, předpokládám, že rozdělení bude provedeno pomocí dvou dalších desek z lamina (OSB). Přiznám se, že nechápu důvod vkládání drahých a těžkých terárií ze skla. Vždyť už tím, že tu bednu rozdělíte budete mít 3 terária. Stačí jen dodělat předek (lišta z lamina u každého z nich nahoře a dole, vodící lišta na skla a samotná skla). Samotný prosto terárií už si upravíte dle požadavků (oproti sklu máte dokonce více možností, nebo spíš snadnějších). Jinak ty dvě desky z lamina na rozdělení celé té bedny bude chtít ze silnějšího materiálu aspoň 12 mm (více neuškodí).

1, lamino můžete nalakovat a okraje přemáznout silikonem (v případě, že nebudete tvořit žádné "plastické" pozadí
2, oblepíte polystyrenem a okraje přemáznout silikonem (v případě, že budete naopak tvořit plastické pozadí)

Pokud už se do něčeho takového pouštíte, potom mi připadá jako vážně škoda nevytvořit nějaké plastické pozadí. Ale to je asi záležitost vkusu no. Každopádně ať tak či tak, lamino bude v cajku (viz. body výše). Možná i dobrá většina lidí tady nepoužívá klasické skleněné teráriu (viz. sekce pochlubte se) a žádný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru