Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská nežere

se omlouvám, ale kapat na kořist olej z konzervy?! kdo vám to poradil? :-) Krajtu královskou mám 15let, krmení bez problémů, za tu dobu jsem i vypozoroval kdy začne mít chuť na kořist, časem to poznáte také, jinak o těchto krajtách je všeobecně známo, že přes zimní období s příjmem potravy stávkují-neberou si, ta má si vzala potkana naposledy 4.10. a počítám, že si vezme až tak v březnu a nijak absolutně nijak tím nestrádá. Něco jiného je to u mláďat jako máte vy, žerou častěji, ale také přes zimní období si prostě nevezmou aspoň né tak často jak přes léto. Zjistěte si v kterou dobu a čím krmil předchozí majitel a krmte stejně, dále tento druh krajt se nemusí nějak moc zvlhčovat, prakticky stačí v období svleku, ve volné přírodě obývá sušší prostředí.
Co chci vážně zdůraznit, NIKDY nenechávejte jakoukoliv kořist společně s hadem bez dozoru v terárku a už vůbec ne celou noc, pokud nemá o potravu evidentně zájem, hlodavce vyndejte a zkuste dát jindy. obzvlášť myši jsou v případě ohrožení pěkný mrchy a dokáží hada i pěkně okousat, záměrně píšu okousat a né pokousat, viz odkaz:
http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/forum/r/det ail/701899/potkam-me-pokousal-hada
ta teplota by asi mohla být OK, možná bych zkusil ji zvednout na 35°C, možná je ale v tuto dobu nažraná a nemá potřebu lovit další kořist, násilně bych určitě nekrmil, pro hada je to dost stresující. Dále to asi chce i nějaký ten čas než si zvykne na nové prostředí/podmínky. Dal bych jí klidně tři týdny pauzu a pak jí tam hodil malou myšku, nebo malého křečka, který bude přiměřeně velký její velikosti, křečci nejsou tak divocí jak myši.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny