Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování

Ahoj, omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale ještě jsem nezimovala - lze vymyslet zimování bez možnosti postupného snižování teploty? Bydlím totiž v 1+1. Když jim vypnu kámen, budou mít pokojovku - 22-24,5°C, v koupelně mám přes noc o cca 5°C méně než je pokojovka, ale přes den je tam otevřeno, takže stejně jak pokojovka. Mohla bych nechávat zavřeno, pokud bych nezapomínala. V kuchyni je pak 12-15°C podle zimy venku (v teplejší dny samozřejmě víc, ale mluvím o dnech s mrazíky). Pak mám ještě sklep nebo půdu, ale obojí má venkovní teplotu, což je asi hodně málo :-/ Ještě by byl možná možný převoz k mamce na teplejší půdu, ale teplotu jsem tam neměřila. Je možné v takových podmínkách bezpečně zazimovat? Děkuji za odpověď
PS: Hady je nutné rozdělit nebo můžou být při zimování spolu, když sdílí jedno terárko?

Předmět Autor Datum
Gutky stačí zimovat "na měkko". Stačí zhasnout a nebo přemístit někam do tý kuchyně. Lepší je zimova…
cejna 08.01.2015 15:36
cejna
Takže když zhasnu, přikryju je a vypnu kámen a pak třeba po 14 dnech je přendám do samostatných boxů… poslední
Žofkaaa 08.01.2015 20:45
Žofkaaa

Takže když zhasnu, přikryju je a vypnu kámen a pak třeba po 14 dnech je přendám do samostatných boxů (s vodou, že?) a dám je do kuchyně? Vyprázdnění budou určitě po 14 dnech od posledního krmení? Co jsem pozorovala, kadí tak pátý den.
Včera mi samec honil samičku - kdyby to bylo páření, neuškodí zimování? Nebo ho mám udělat třeba kratší? A na jak dlouho tedy?
Děkuji ti

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru