Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučení UVB Pogona

Reptile 200 tam můžete věšet jak chcete a bude k ničemu. UVB vyzařuje do vzdálenosti cca 20 cm, optimální vzdálenost je někde na 15cm a hřeje tak do vzdálenosti cca 3cm, takže v podstatě vůbec. Pro dospělé zvíře vyloženě nevhodná, protože by se muselo nacpat v podstatě až uplně k ní. Její využití je možné třeba u mláďat, nebo menších ještěrů, ale ne u vousatky, která má 50cm. To je jako kdybyste si chtěl číst a místo světla měl v obýváku pověšenou baterku.

Solar glo i Arcadie D3 jsou rozhodně lepší volbou. Takhle velký prostor v žádném případě nevytopí ani neosvětlí, takže počítejte s potřebou minimálně dvou, nebo jedné a pak na několika místech halogen, který stojí výrazně méně, nemusí nutně vyzařovat UVB a bude prostě jenom hřát. Rozdíl těchto lamp oproti lampám s předřadníkem je, že vydrží méně a jejich svítivost není tak velká. Není to tudíž zdaleka tak výhodné jak by se na první pohled zdálo.

Lineárky by ty čtyři stačit mohly, pokud to budou alespoň 36Wky, tak možná teoreticky i 3, ale to záleží na tom jak bude vypadat pozadí, jak bude členité, aby bylo osvícené maximum terárka.

Topný kámen má několik ale. Primárně agama je naučená vnímat a vstřebávat teplo zhora a to potřebuje. Když bude ležet na topném kameni, možná jí to trošku zahřeje, ale zdaleka jí to nedodá potřebné sluneční záření (světlo a UVB). Topný kámen navíc zdaleka nemůže takovýhle prostor vyhřát, tudíž tam bude v podstatě zbytečně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny