Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zadní stěna tarária

Ahoj, chci dělat terárko pro hroznýše a přemýšlím nad zadní stěnou. Moje představa je taková že bych tam chtěl nalepit větší kameny který by nebyli u sebe a mezi ně bych dal lignocel. Mělo by mě pomoc tenhle prostředek index.php máte někdo s tímto "lepidlem" nějaké zkušenosti ? Zajímalo by mě jestli dobře drží a neloupe se a jestli udrží i větší kameny. Díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdarec. Mám z polišu udělanou zadní stěnu terária a mám koupený červený písek, který bych chtěl něja…
polokoi 01.02.2015 21:57
polokoi
Lepidlo na kachle se ti s tím míchat nebude, když dáš ten červenej písek až před poslední vrstvu. Po…
VilemC 02.02.2015 21:11
VilemC
Ok, a čím se nanáší to lepidlo na kachličky ? Asi to půjde jenom rukou když tam budu mít hodně nerov…
agamkas 03.02.2015 15:51
agamkas
já dělala normálně štětcem a bez problémů....
barras 03.02.2015 15:51
barras
aha, nevěděl jsem jak je to hustý, ale už jsem viděl ted video jak se to dělá
agamkas 03.02.2015 17:31
agamkas
podle toho, jak si to namícháte, taková bude hustota... :-)
barras 03.02.2015 17:33
barras
Tak už jsem všechno z polystyrenu vytvaroval a natřel lepidlem na kachličky :) ted jenom zbývá to po…
agamkas 14.02.2015 13:23
agamkas
já se na nějaký písek vybodla a koupila si barevné spárovačky. A namíchala si tón podle potřeby. Spá…
Aurifer 15.02.2015 03:02
Aurifer
Aurifer nejdou mě otevřít tvoje stránky :) nechtěla by si jsem dát fotky toho pozadí jakou si dělala… poslední
agamkas 16.02.2015 10:29
agamkas

Zdarec. Mám z polišu udělanou zadní stěnu terária a mám koupený červený písek, který bych chtěl nějak nanést na tu stěnu. Všichni píšou že to valí lepidlem na kachle ale když to smíchám stím červeným pískem, tak už samozřejmě nebude červený ale šedý jako to lepidlo. Mám dát dvě vrstvy toho lepidla a pak na to nanést ten písek nějak smíchaný s nějakým lakem nebo jak se postupuje?

Lepidlo na kachle se ti s tím míchat nebude, když dáš ten červenej písek až před poslední vrstvu. Používá se hlavně proto, že ve spojení s Duvilaxem vytvoří téměř betonově tvrdé pozadí, které je navíc vodě odolné. Samotný Duvilax je Ok, ale musíš udělat docela dost vrstev, aby sis byl jistý, že to bude dostatečně pevné i pro větší zátěž. Navíc to Lepidlo na Kachle překryje ten polystyren, takže ti nikde nebude prosvítat ta bílá. Poslední vrstvu pak můžeš udělat Duvilaxem s tím červeným pískem a neměl by s tím být problém.

Tak už jsem všechno z polystyrenu vytvaroval a natřel lepidlem na kachličky :) ted jenom zbývá to posypat pískem. Představoval jsem si že to posypu červeným nebo hnědým pískem (např. austrlaským červeným) problém je ale v ceně protože mám velký pozadí a nechci už do toho moc vrážet. Nevíte o nějakým písku za rozumnou cenu ? A kterým jste to posypávali vy ?

já se na nějaký písek vybodla a koupila si barevné spárovačky. A namíchala si tón podle potřeby. Spárovačku smíchám s tím duvilaxem a dám jako poslední vrstvu. Dá se to i hezky vystínovat a když si s tím pohraješ, tak se dají i vytvořit různé textury povrchu, když to třeba "potiskáš" malířskou houbou. A nebo jenom prstama, záleží jak si to představuješ. JInak lepidlo na kachle a pak i tu spárovačku jsem nanášela vesměs rukou navlečenou v chirurgické latexové rukavici, jde to pak v porovnání se štětcem fakt rychle a dá se s tím v pohodě udělat i hodně členité pozadí, třeba imitace korku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru