Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dendrobatky - kolik zab na 50x50x50, teritorialnost zab

Zdravim, jen sem se chtel zeptat na par informaci ohledne Dendrobatek...Nakonec beru dendrobatky bud auratus nebo leucomelas. Dle dostupnych info na netu jsem docetl, ze kazda zabka by mela mit minimalne 25 litru prostoru...tzn ze pri mojich rozmerech 50x50x50 to vychazi na max 5 zab...Otazku mam, zda muzu dat 6, kdyby se mi opravdu NAHODOU postestilo a mel bych 3 samice a 3 samce. Zas nekde jsem cetl, ze tyto dendrobatky jsou docela teritorialni zvirata, takze dalsi otazkou je, zda li se mezi sebou nebudou nejak napadat ci prat :( Diky moc za info

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
6 žab je tak na hraně, ale asi bych se toho nebála. Rozhodně ale není terárko, jako terárko a když b…
Réza 26.01.2015 19:34
Réza
Koukal jsem na Váš web a hodně mě překvapila Tacca :) Tuto rostlinku miluju, ale dopadl jsem stejně…
glorei 26.01.2015 22:14
glorei
Mech z lesa většinou vždycky za nějakou chvíli zplesniví, ale do té doby ho stihnou přerůst různé pl… poslední
Réza 26.01.2015 23:37
Réza

6 žab je tak na hraně, ale asi bych se toho nebála. Rozhodně ale není terárko, jako terárko a když budete mít k dispozici jen malý prostor, ale vhodně zařízený, kde bude dostatek rostlin, úkrytů - a zkrátka ty žáby se před sebou budou mít jak vizuelně "schovat", nebudou si nijak vadit ani ve větším počtu. A naopak, když budete mít veliké terárko, kde se nebudou mít žabky kam "zašít", bude málo zarostlé, bez úkrytů atd, mohou se pak navzájem stresovat. Takže nezapomeňte terárko bohatě osázet, dejte tam nějakou kokosovou skořápku, jako úkryt, dobré je i rozčlenit prostor nějakými policemi, větvemi, zkrátka co nejvíc využít prostor, který máte k dispozici a bude to OK.

Koukal jsem na Váš web a hodně mě překvapila Tacca :) Tuto rostlinku miluju, ale dopadl jsem stejně jako Vy :( po odkvetení šla pryč :( Jinak teď jsem sehnal menší akvárko pro rostliny, kde klíčím právě zmíněné Taccy :) Sehnal jsem Integrifoliu, Niveu a Chantrieri, uvidím co z toho vyroste :) Škoda, že je tak velká, krásně by se hodila k žabkám ( listovnicím ).No příští měsíc začnu stavět pomaličku paludárko a pokusim se opravdu využít každý cm...Místo skořápek ale mám v plánu udělat 3d pozadí dle návodu z webu paludarium.wz.cz a z montážní pěny na studny udělat jakoby takové malé jeskyně, kde se budou schovávat. Uvidíme, zda li se jim to bude líbit. Jinak čtvrt terária bude s odní hladinou - 1-2 cm a zbytek bude pouze jemný štěrk s kouskama mechu - zde se ale bojím, když budu simulovat období dešťů ať mech neplesniví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru