Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronicky teplomer a vlhkomer - zasazeni do krytu teraria

Jak jsem tu jiz nekolikrate psal, chystam se poridit zabky...Trosku ale chci aby to paludarium tak nejak pekne vypadalo...Skrinku mi posklada kamarad truhlar, vrch ze dreva taktez...Vse je videt na obrazku.Nahore v tom vyrezu bych chtel mit nejaky displej, kde budu mit teploty a vlhkost. Nevite o nejakym dobrym a levnym resenim? Co jsem se dival na aliexpress na digitalni merice, tak senzory pro mereni vlhkosti jsou vetsinou na desce s displejem :( Jedine co me napadlo, je to drazsi - rapsberry pi2, lcd displej a senzory - ty vychazi na 40 kc, otazkou je, jak to bude merit :) Diky

Předmět Autor Datum
Asi Vás můj názor nepotěší, ale kdybych si vyráběl paludárko pro potěchu oka jako kousek divočiny v… poslední
cejna 02.02.2015 16:50
cejna

Asi Vás můj názor nepotěší, ale kdybych si vyráběl paludárko pro potěchu oka jako kousek divočiny v bytě, tak poslední co bych chtěl by bylo aby jeho pohledovou část hyzdil nějakej digitální svítící display. Ono měření těch veličin stejně postrádá nějakej hlubší smysl. Protože v tom paludárku budete potřebovat mikroklima spíš stabilní (a ono takový i bude). Osobně nevím k čemu to bude, když na přední části bude svítít celej den téměř stejnej údaj.
Dobrý a levný řešení je si to paludárko zajet ještě bez žab, proměřit teploty a podle toho zvolit osvětlení, upravit větrání atd. Případně dovnitř umístit čidlo teploměru a ten následně někam schovat. Měřit vlhkost je zbytečnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru