Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nachlazený pes

Přeji příjemný den,

doufám, že se i zde mohu optat na toto téma. Náš pes, je mu 12 let, už dva dny kašle, bohužel, k veterináři se dostaneme až v pondělí odpoledne, tak se ptám, zda s tímto někdo má zkušenosti a jak bychom mu mohli doma pomoci? Přes den je to o trošku lepší, ale večer se mu to uvolňuje a hodně kašle, vždy ho to chytne a chvíli kašle v kuse, skoro až nemůže dýchat a jde vidět, že ho to i vysiluje. Zvukově to je podobné, jakoby se dávil a chtěl zvracet. Je to špic malý německý.

Děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
Přidala bych mu vitamíny, céčko budete mít doma ne? A velice dobře funguje jitrocelový sirup, není d…
Rendy 07.02.2015 18:04
Rendy
Jitrocelový sirup už dostává, ale nějak nevidíme moc účinek. Po céčku se podívám, snad tu něco bude,…
Taria 07.02.2015 18:25
Taria
Pokud dostává jitrocelák a nezabírá, tak bude asi kašlat kvůli srdci, také mám psa srdcaře a projevo…
kacaba1 07.02.2015 18:52
kacaba1
Jednoho srdcaře mám taky doma, ale to začíná plížívě, ne ze dne na den. Tipuju na ten psincák. Zkust…
Rendy 07.02.2015 19:12
Rendy
Za 25 let co se mezi psy pohybuju znám dost případů, kdy to bylo ze dne na den a spustilo to právě "…
kacaba1 07.02.2015 19:49
kacaba1
Tak jak píšu, je to komplikace, která se může k tomuto přidat. Taky se pohybuju více jak 20 lety mez…
Rendy 07.02.2015 20:07
Rendy
Máme svého veterináře, který našeho psa zná a ví i jeho jiné diagnozy. Má už několik let i jiné prob…
Taria 07.02.2015 21:10
Taria
nám přesně tohle dělal starý voříšek, začlo mu to asi na 16 letech a pak už se mu to vracelo několik…
Aurifer 07.02.2015 23:27
Aurifer
Asi tak pokud nemá k tomuto parádní horečku spojenou s hnačkou je možností celkem dost asi to veta a…
Petrš 08.02.2015 11:20
Petrš
Tak jsme byli u veterináře a verdikt je nedomýkavost srdečních chlopní, takže dostal prášky, snad mu… poslední
Taria 09.02.2015 16:10
Taria

Přidala bych mu vitamíny, céčko budete mít doma ne? A velice dobře funguje jitrocelový sirup, není drahý a je k sehnání i v lékárně. Ty jsou v marketech otevřené pořád. Pokud by se to horšilo, nebo nějak nelepšilo, určitě na veterinu. Pokud je to psincový kašel, rád oslabuje hodně imunitu a díky tomu se přidají další komplikace a je lepší to podpořit antibiotiky, ale to je na posouzení veterináře. My to naštěstí zvládáme vždycky bez.

Pokud dostává jitrocelák a nezabírá, tak bude asi kašlat kvůli srdci, také mám psa srdcaře a projevovalo se to kašlem ve vyšším věku,Doporučuju veterinu hned, protože pakliže to bude srdce, tak otálet s medikací je většinou špatný, což má za následek vodu na plicích apod...Při dobré a včasné léčbě tak může žít normálně ještě dalších několik let.

Jednoho srdcaře mám taky doma, ale to začíná plížívě, ne ze dne na den. Tipuju na ten psincák. Zkuste se podívat, jestli v okolí nemá nějaká veterina otevřeno. U nás mají třeba hodinku v sobotu a hodinku v neděli. Je to už přeci jen pejsek v letech, tak aby se nepřidaly komplikace.

Máme svého veterináře, který našeho psa zná a ví i jeho jiné diagnozy. Má už několik let i jiné problémy, hlavně s ledvinami. V pondělí určitě k vetovi půjdeme. Ze dne na den se mu to projevilo, ale ze začátku měl kašel častější, teď nekašle tak často, ale je to stejné, stále jakoby se snažil i něco vykašlat, občas i sípe, hlavně když dýchá s otevřenou tlamou.

nám přesně tohle dělal starý voříšek, začlo mu to asi na 16 letech a pak už se mu to vracelo několik let až do smrti. Většinou tak 2x ročně na jaře a na podzim měl ze dne na den tyhle respirační potíže + u toho i zvracel, většinou v záchvatu toho dušení. také měl už nemocné srdíčko a tyhle respirační problémy mu spouštěly hlavně změny počasí v předjaří a na podzim. Vyřešily to vždycky jenom antibiotika, nic jiného mu na to nezabíralo. Ale zase po nich měl už za pár dní klid, na dalšího půl roku.

Asi tak pokud nemá k tomuto parádní horečku spojenou s hnačkou je možností celkem dost asi to veta ale bude chtít.

Mě se onehdá povedlo u našeho,že jak je to hračička a ještě ke všemu celkem dement honil vločky a žral sníh a stím mu v krku uvízlo jehličí nu a příznaky jak píšeš zcela stejné chrchlal snažil se to v---ejt zkrátka hukot špony z něj létali na všechny strany nejhorší bylo mu to vyndat štěstí,že má hubu jako vjezd do pískovny tak to šlo.

Při prvotním takovém problému hned zkouším dát aminex+vitamíny ale v každém případku hlavně musí dobře pít vitamínem nic nezkazíš jen podpoříš případnou léčbu atb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru