Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá x Bazilišek zelený

zima - pokojová teplota je 25 stupnů, to mi nepřijde jako moc zima
průvan - v době, kdy je mam puštěné, se snažím neotvírat dveře ani okna, takže to taky neobstojí
stres - proč by byli ve stresu, když sami ven chtějí? Neberu je násilím
nebezpečí útěku - při dozoru by se něco takového stát nemělo
nebezpečí úrazu - to samé jako u útěku


To že jsou to "TERARIJNÍ zvířata" hned neznamená, že celý svůj život musí být zavřený v prostoru velkém několik desítek centimetrů čtverečných. Tím odpovídám i na argument že se větrat nepotřebují. Ve svém přirozeném prostředí rozhodně nejsou zvyklí na tak malý prostor, takže občasné zvětšení výběhu je jim podle mě jen prospěšné :)

"Já myslim, že stačí vidět jakym způsobem a jakou rychlostí se takovej bazilišek pohybuje a každýmu rozumnýmu člověku musí dojít, že absolutně nejlepší je, dát to zvíře do terária a vůbec se nesnažit s nim manipulovat..."
Ano, i agama vousatá umí být rychlá, když chce, ale to hlavně v pocitu nebezpečí. Když se jí člověk dostatečně věnuje a nemá jí furt jenom zavřenou v teráriu, tak agama nemá absolutní důvod svou rychlost využívat. To stejné je u bazilišků. Navíc, kdyby došlo k nejhoršímu, tak v uzavřeném prostoru by se bazilišek dřív nebo později chytil. Takže rychlost jako důvod pro nepouštění? Tak nepouštějte žádné zvířata :)


Já se ptal jenom na to, jaký máte názor na snášenlivost baziliška a agamy, ne na vaše názory na venčení :) Hlavně mi přijdou vaše argumenty docela slabé, nechci se do vás navážet, ale vy jste si začli :) Tak mi napište jeden rozumný (ROZUMNÝ) důvod, proč je to špatně a můžem se o něčem takovém bavit :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny