Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá x Bazilišek zelený

srovnáváš tady bramboru s kuší. Vousatky jsou salámistická zvířata, co na sobě nechají štípat dříví a pokud jim nerozdupneš hlavu, tak je nezabiješ (teď nepíši o pomalém umoření v nevyhovujících podmínkách). Bazilišek je dost pravý opak. Nemá onu "tvrdost a blbovzdornost" vousatek, ani onu salámistickou povahu a toleranci vůči chovatelským přehmatům. Sice někteří odchovoví jedinci časem hodně zkrotnou, takže je možné na netu vidět videa, kde se třeba sluní na okně nebo si sedí na křesle v obýváku, ale to jsou určitá konkrétní zvířata. Ale ten čas, než se to stane, tak může být hodně dlouhý a řada (spíš většina) zvířat tak nezkrotne vůbec a budou magořit a rozbíjet si huby, i když se jim jen budeš hrabat v terárku. A pokud utečou do místnosti, tak se řítí šílenou rychlostí hlava nehlava, všechno schodí a ještě si při tom rozbijí hlavu. A když je budeš chytat, tak se situace ještě zhorší, takže pak někde sebereš na smrt vyděšeného, domláceného baziliška zapadlého za skříň a budeš rád, pokud to vůbec rozdýchá.

ty "slabé argumenty" co tu napsali kolegové v reálu nijak slabé nebyly, sice baziliškovi by vousatky asi byly jedno a naopak taky, ale většině bazilišků už by nebyl jedno ten riskantní pobyt mimo terárko. Tož tak.

Navíc teda většina v současnosti nabízených bazilišků jsou importová zvířata, u kterých ani není uplně pravidlem, že je chovatel vůbec udrží na živu, natož aby je ochočil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny