Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem v krajtě zůstalo vejce

Před týdnem jsme koupili 5letou krajtu pestrou a nahmatali jsme ji bouli pred kloalou.Na rentgenu zjistili, ze se jedná o jedno vejce a rekli nam, ze ji mame nechat v klidu nez se aklimatizuje a zkusit masirovat okoli kloaky.Mate s timto pripadem nejake zkusenosti, jak mame postupovat? Je mozne ze je vejce oplodnené? Děkuji za rady a nàzory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestliže je vejce hned u kloaky tak bych na nic nečekal a co nejdříve se snažil opatrně vejce vytlač…
gabon 14.02.2015 15:44
gabon
Tak jsme to dnes nakonec vymasirovali a nebylo to zadne vejce ale jakoby stuhla moč v podobě bilé ku…
devildeny 15.02.2015 12:26
devildeny
ucpání urátem má většinou nějaké příčiny, mělo to zvíře předtím dost vody? A pro příště bych raději…
Aurifer 15.02.2015 16:29
Aurifer
Už jsem zazila u regiusky zacpu chlupama z krecka, ale o tomhle slysim poprve.Minuly chovatel je mel…
devildeny 16.02.2015 20:40
devildeny
U curtusek jsou takovéhle kusy moče docela běžné. Sám je chovám na novinách akorát jako ukryt mám be… poslední
RudolfBoa 16.02.2015 21:45
RudolfBoa

Jestliže je vejce hned u kloaky tak bych na nic nečekal a co nejdříve se snažil opatrně vejce vytlačit.Když budete čekat,vejce se začne kazit a had dostane infekci.Když to není tak daleko,tak většinou to jde dobře ven.
Oplozené být může ale jistě se z něho nic nevylíhne.

Už jsem zazila u regiusky zacpu chlupama z krecka, ale o tomhle slysim poprve.Minuly chovatel je mel na novinach, presto ze krajty pestre ziji v bazinatych oblastech, takze nevim jestli to muze byt zpusobeno i timto.Kazdopadne ted maji ty spravne podminky, jsou zahrabane ve vlke raseline, raseliniku a kure, tak snad uz budou prosperovat lepe.Znamena to, ze kdybychom to nevymasirovali, mohlo ji to ucpat? Na veterinarlu jsme dostali doporuceni, ze umi hady, ale ocividne ne moc dobre.Priste bychom uz zvolili specializovanou kliniku pro plazy, i ldyz doufam ze uz zadne priste nebude.Kazdopadne diky za rady.

U curtusek jsou takovéhle kusy moče docela běžné. Sám je chovám na novinách akorát jako ukryt mám bendnu s vlhkým podkladem a nikdy žádný problém nebyl. Pravděpodobně pokud had vyloženě netlačil, tak by ji to neucpalo. Když se vloží do vlažné vody tak skoro vždy dochází k vyprázdnění(tím nechci říct že by se mi nevyprazdňovaly bez toho, většinou se mi tak vyprázdnily když jsem je namočil po špatným svleku abych odmočil kousky staré kůže).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru