Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon pardálí

Zdravim zkušené chovatele,

od neděle mám "spuštěné" terárko do kterého jsem si včera nastěhovala cca 5 měsíčního pardálka. Chovatel od kterého ho mám není moc sdílný co se týče informací a tak bych potřebovala poradit s pár věcmi.

Terárko mám 50x75x100, výhřevnou 1OO watovku a 150/26W (10UVB 26W - stare označení) - vše uvnitř. S tímto mi ale teplota přišla moc nízká (19 u dna a 23 u "stropu") a v noci klesala dole až na 18 stupňů. Pořídila sem teda ještě keramický zářič 100W a termostat (čidlo sem dala do prostřed a udržuje teplotu od 21:00 na 21 stupních (dole 19) v 8:00 24,5 stupně, a do večera o stupínek méně). Na výhřevném místě mám 37,5 stupně. Vlkhost u dna 90% a na hoře okolo 60% v denním průměru. - chameleon se drží převážně nahoře, předpokládám že kdyby potřeboval chladnější teplotu nebo vyšší vlhkost tak si sleze dolu? Nebo bude nahoře za každou cenu, protože se tam cejtí bezpečně..atp. a bude se přehřívat?

Četla jsem spoustu názorů na to jak krmit. Je nejlepší způsob u takto starého jedince krmit 2x týdně vitamíny (reptitive) s D3, 4x týdně vápník (nadrcená sepiová kost) a 1x týdně nic? Jenže kolik? Vápníkem napudrovat všechny cvrčky a vitamíny jen 3? A kolik by cvrčků měl denně celkem dostat? (Krmím cvrčkama 2cm)

Budu vděčná za jakýkoliv komentář, radu... nechci něco dělat špatně.

Upírka

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny