Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příprava na studium veteriny?

Zdravím :-)

Myslím, že teď jen úplně stačí, když budeš řešit biologii a chemii. Vzorové otázky z veteriny, a pak i obecně další k přijímačkám na medicínu, stačí až po maturitě (mně tam vycházely nějaké 2-3 týdny volna). Já jsem se učila tady z těchto dvou:
http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/7349/7349601- biologie-2000-testovych-otazek-a-odpovedi-1.jpg
http://www.gorila.sk/i/imgs_orig/869/189869.jpg
- ale základem jsou ty vzorové otázky pro VFU, někde na uloz.to by měly kolovat i vypracované.

Jinak ještě upozorním, že na přijímačkách krom bodů z testů biologie a chemie hrají dost velkou roli i body ze známek z vysvědčení (už si nepamatuji za jak dlouho), samozřejmě platí, že čím lepší, tím více bodů. To samé platí o maturitě. Dál může člověk dostat až 20 bodů za mimoškolní aktivity: tam se jedná o SOČ, středoškolskou odbornou činnost, a další odborné "psaní" - třeba články v časopisech, na webech apod. Vše se dá najít a vyčíst tu:
http://www.vfu.cz/uchazeci/index.html

Nicméně, neodpustím si jednu poznámku na konec. Věřím, že sen být veterinářem pro Tebe znamená vše - stejně tak znamenal a naštěstí ještě stále znamená i pro mě. Nechci být hnusná a rozhodně Ti nechci nijak kazit sen, ale dost dobře si promysli, než se na veterinu přihlásíš. Ona to vážně není procházka růžovým sadem... je to jako lidská, dost drsná medicína. Učení je 6 půlek, všichni od Tebe chtějí všechno. Přijdeš po X hodinách ze školy, najíš se, vypiješ extra silnou kávu a jen sedíš a šrotíš se třeba do půlnoci. A takhle stále dokola.
Ani na pitevnách neuvidíš zrovna krásné věci. Vypreparované orgány zalité ve formaldehydu jsou krom karcinogenních vlastnosti i šíleně nechutné (ale zvykneš si ]:)). Stává se, že si řízneš i do "živého", často je ale toto jaksi "živé" maso déle na vzduchu a pak to ne úplně dobře voní.
Co se týká doktorů, jsou tu zlaté výjimky, ti, kteří jsou lidští a hodní a neřvou, ale ti často úplně nedokopají k učení. No a pak tu jsou ti, co řvou, jsou nepříjemní, rozdávají Fka napočkání a člověk je stále ve stresu :-):-)
A co se týká zkouškového, nečekej, že budeš mít naučeno za dva dny. Že budeš prokrastinovat jako ekonomové (tímto se omlouvám vše ekonomům :-D) a pak to nějak uhraješ na E. Neuhraješ. Otázek bývá okolo dvou set, takže se dost často stává, že po 14ti dnech režimu "učení-učení-učení-jídlo-spánek" budeš mít pocit, že absolutně nedáváš... :x:

Ale nadruhou stranu, co Tě nezabije, to Tě posílí. I přes tohle všechno věřím, že když si člověk na začátku udělá nějaký pořádek a alespoň trochu se snaží, pak to zvládne :puff: :beer: S odřenýma ušima, lokty, pr*elí a koleny a s pořádnými žaludečními vředy, ale zvládne :-)]:):-D

PS: kdyby něco, napiš SZ. Ráda se vším pomůžu :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny