Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon nežere a nelíbí se mu v teráriu

Pěkné odpoledne všem,

už nějakou dobu mám problém s chameleonem. Né, žeby nežral vůbec, sežere cca 10 středních/velkých cvrčků týdně. Problém trvá už přes měsíc, snažil jsem se hledat, jestli nemá někdo stejný problém, ale nic jsem nenašel. Nejdřív jsem si myslel, že má problém se cvrčkama, tak jsem zkusil půst, co jsem někde na netu vyčetl, ale nepomohlo. Potom jsemzkusil jiný druh potravy - šváby ti mu nejeli vůbec a netknul se jich. Pak mě napadla žárovka. K výbojce jsem měl jako zdroj UVB: 80W UVB E27 Solar Raptor, která vydávala takové divné světlo a chameleonovi se pod něj moc nechtělo. Navíc začla blbnout, blikat a nerozsvěcovat, jak má (nevím, asi výkyvy v síti). Tak jsem ji vyměnil, pořídil jsem: EXO TERRA Reptile UVB200 a zdá se, že pod ni leze úplně normálně, ale co se stravy týká, tak žádná změna. Je to vcelku bojácný kousek, pořád se schovává, ale myslím si, že hlavní důvod je, že v týdnu skoro nikoho nevidí. Co se víkendu týká, tak jak se rozkouká, lozí normálně. Ale naopak se snaží dostat z terárka pryč, zkouší to párkrát za den. Myslím si, že mu něco vadí, ale nevím co :-(

Jedná se teda o jemeňáka, bude mít něco přes půl roku (nevím přesně). Od mala s ním nebylo manipulováno, z terárka nevylezl. terárium je velké 60x50x90. Odvětrávání je proužkem 8x60 pod dvířky a skoro celým stropem. Na dně rašelina s pískem, dvě živé kytky (byly tři, ale jak si začal z bromelie dělat WC, tak to nebylo úplně ideální). Rosení, děně až ob den, jen jemně na kytky, kdyby chtěl pít,... Ce se teplot týká, tak ve středu terárka 25°, výhřevné místo pod žárovkou kolem 35°. Krmím převážně z krmítka cvrčky obalené v plastinu a jednou až dvakrát týdně v Roboranu H.

Přikládám fotky terárka (trošku starší, momentálně jsou nad ním dvě žárovky) a chamika v né úplně obvykle spací poloze :-)

Pokud někoho napadne, co dělám špatně, prosím o rady. Pokud jsem na něco zapomněl, ptejte se doplním,...

Díky moc.
Michal

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru