Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komondor - problém s klouby, vitamínové preparáty

Asi by bylo dobré ujasnit si opravdu jak ostatní již psali, jak velký problém s klouby má. Jinými slovy jak velký stupeň postižení to je. Co se potravinových doplňků týče, jako prevence je dobré dávat třeba Hydrolizovaný kolagen http://www.psickata.cz/product.php?id_product=1335 , pokud už má pes problémy, tak to bude ale chtít něco s větší koncentrací. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit například tohle http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_ krmivo/klouby_kosti/luposan/123110, nebo pokud by stupeň poškození byl výrazně vyšší, tak http://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/orion-aptus-apt o-flex-vet-sirup-500ml/specifikace/#section, který už je určen opravdu pro psy s pohybovými problémy.

Jinak co se aktivity psa týče, je obecně známo, že pes dokáže s relativně velkým stupněm poškození kyčelních kloubů fungovat, pokud má kolem těchto kloubů hodně svalové hmoty, "která pomáhá špatně rostlým kloubům" a drží nohu i v případě, kdy kloub není dostatečně vyvinutý, nebo je poškozený. Ideální je v tomto případě psa nechávat hodně plavat (zátěž není pro klouby tak velká a přitom pes hodně posiluje), otpimálně delší dobu, takže třeba s vestou a někde na rybníce, aby plaval delší dobu v kuse (nikoliv jen hup do vody pro klacek, dvě tempa a zase z vody ven). Pokud by se vám chtělo věnovat se psovi více, je vhodné i cvičení třeba na balančních míčích, aby pes co nejvíc posílil zadní nohy. To už by ale chtělo najít v okolí někoho kdo se v tom vyzná a vyrazit na seminář, protože při špatném cvičení můžete i uškodit místo pomoci.

Krok č. 1 by měla určitě mělo být vyhodnocení snímků, aby se ukázalo o jaké poškození se jedná a jak je závažné. Podle toho se dá volit co dál. Výše uvedené přípravky samozřejmě můžete podávat okamžitě.

Edit: Snímky samozřejmě nemusíte vyhodnocovat někde oficielně, abyste za to platili bůhvíjaké peníze. Bylo by ale dobré snímek si sehnat v elektronické podobě a pak požádat někde o konzultaci s tím že nechcete oficielní vyhodnocení, ale jen konzultaci co dál.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny