Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komondor - problém s klouby, vitamínové preparáty

Přeji pěkný den všem,
předem bych se rád omluvil za toto téma (vím, že sem nepatří, nicméně věřím, že mi poradíte - je tu mnoho pejskařů).


máme doma šesti letou fenku Komondora (pořízena za 20tis. z chovatelské stanice) - nicméně nemáme ji na štěňata ani výstavy. Je celoročně venku a hlídá stádo koz, ovcí a další hospodářská zvířata (slepice, kachny) - v tomto se nám velice osvědčila!. Vzhledem k tomu, že nám hlídá zvířata a zároveň je to náš mazlíček je pro nás nutné aby byla v pořádku a neměla žádné problémy. Pravidelné veterinární kontroly atd, nicméně stále má problémy s tím, že se jí klepou zadní nohy (podle veterináře nezapadají zadní klouby do jamek, tak jak by měli). Proto je nutná kvalitní potrava, nebo operace o které zatím neuvažujeme.

Proto se ptám, máte s tím někdo zkušenost? Můžete mi doporučit nějaké volně dostupné vitamíny? Na internetu jsem toho našel mnoho, ale nevím co je nejlepší. Raději prášek (který přimíchám do granulí), než tablety.

Naši Dunku krmíme domácími masovými konzervami třikrát denně (vepřové, králičí, hovězí, kuřecí, kozí, kachní - zkrátka vše co si odchováme - odřezky zavaříme) + granule, občas kosti. Do těchto jídel bych rád přidával nějaké vitamínové preparáty.

Předem děkuji za doporučení. Lukáš.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny