Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím krmit dendrobatky aby byly jedovaté - zamyšlení chovu jedovatých zvířat

Trošku to tu pročítám, opravdu sem hleděl na topic s Vašimi jedovatými hady :) Vždycky se mi líbilo, nebo mě duševně naplňovalo mít to "nej". Takže trošku chápu Vás co máte doma nějaké zmije, či sem někde na internetu četl, že má borec doma i kobru :) Teď se chystám si pořídit nějaké ty dendrobátky, jsou krásně zbarvené, ale v přírodě asi nejjedovatější žabky :) Tak trošku mě napadlo, čím bych to musel krmit, aby se u nich jed i nadále vytvářel? Vy, ti co máte nějaké jedovaté hady je máte stále jedovaté. Myslím si, že jste si je i pořídili kvůli tomu, že se Vám líbí, ale i kvůli tomu, že je to prostě něco jiného než nějaká Guttatka či Lampropeltis :) Teda doufám, že to takhle chápu nejen já :) Díky Vám za jakékoliv připomínky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
proč nutně chceš, aby byly jedovaté - chceš si udělat originál otrávené šípy? Jiný význam v tom nevi…
Aurifer 03.03.2015 16:02
Aurifer
Proboha, vždyť je to nějakej pitomec, co si akorát dělá srandu...nevěřim, že by tohle vyplodil někdo…
Réza 03.03.2015 16:09
Réza
Proboha, vždyť je to nějakej pitomec, co si akorát dělá srandu...nevěřim, že by tohle vyplodil někdo…
Aurifer 03.03.2015 16:14
Aurifer
Tohle mi prostě přijde, jako rozmar školáka, kterej neví co by...a úplně pitomý vlákno zralý na smáz…
Réza 03.03.2015 16:17
Réza
Ono i podle jeho příspěvků v ostatních vláknech, to v hlavě nemá v pořádku... http://tera.poradna.ne… poslední
Elisak 03.03.2015 16:42
Elisak

proč nutně chceš, aby byly jedovaté - chceš si udělat originál otrávené šípy? Jiný význam v tom nevidím. Ale pokud ano, tak si začni chovat jiho/středoamerické mravence druhů, kterýma se tyhle žáby v přírodě živí a krm je tím. Akorát si teda budeš muset doma pořídit celé mraveniště. Ty žabky si v přírodě střádají jed z kořisti a využívají ho k vlastní obraně. V lidské péči žerou nejedovatou kořist, takže si z ní nestřádají jed, ale taky ho nepotřebují. A lidé je nechovají proto, protože jsou jedovaté (když v lidské péči nejsou), ale protože jsou prostě krásné a zajímavé. S třeba jedovatýma hadama to taky vesměs není o tom, že jsou jedovatí nebo uplně nejjedovatější. Možná tak pro pár blbců se zastydlou pubertou, co si myslí, že si nahoní triko tím, že budou mít doma místo gutky kobru. Ale jinak zbytek chovatelů vesměs chová hady, co se jim líbí a zajímají je. A že jsou někteří ti hadi jedovatí, tak to prostě akceptují a zacházejí s nimi tak.

Proboha, vždyť je to nějakej pitomec, co si akorát dělá srandu...nevěřim, že by tohle vyplodil někdo starší 13 let, s IQ vyšším než 70.

či sem někde na internetu četl, že má borec doma i kobru

Panečku, ty musíš mít ale načteno :D Pokud máš pocit, že chováme jedáky proto, že mají jed, aby mohl chovatel machrovat v hospodě, tak to jseš na omylu. Jde o zájem o ta zvířata, jako taková.

Ps.: Pokud si děláš srandu, je to spíš trapný. Pokud jseš dítě a myslíš to vážně, tak věř, že píšeš nesmysly a chov pralesniček ti nemůžu v žádném případě doporučit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru