Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epicrates cenchria cenchria - osvětlení v teráriu

Dobry den,

měl bych na zdejší osazenstvo jeden dotaz. Nedávno jsem si konečně pořídil hada a to konkrétně samce epicrates cenchria cenchria. Z toho co jsem si načetl jsem zjistil, že se jedná převážně o nočního tvora. Na vytápění terária používám 40W žárovku která je zároveň jediným zdrojem světla a tepla (pakliže napočítám okno a radiátor u kterých se terárium nachází).

V teráriu udržuji teplotu kolem 28°C a vlhkost 60-70% na noc pak po "zalití" i kolem 80%. Vím, že hadům by se měl udržovat denní a noční režim proto když se probudím (cca 7.00) zapínám světlo a když jdu spát (cca 23.00) ho vypínám. Akorát si nejsem jist jestli bych ho neměl nechat svítit furt, aby se mohl přes noc ohřívat... V teráriu má dost míst (jeskyňky, úkryt pod kůrou a mechem) kde může býti ve tmě.

Mým dotazem tedy je:Měl bych mu na noc osvětlení vypínat s tím, že přijde o možnost se nahřívat nebo jej mám nechat permanentně rozsvícené a on by se jako doteď schovával pod mechy a kůru.

Děkuji za případně odpovědi.

S pozdravem
Rakusra

P.S.: včera sem sem psal stejný dotaz, ale nikde jsem jej tady neobjevil a přitom dnešní dotazy tu již jsou. pokud se nějak schvalují tak se případně omlouvám za duplikaci.
Změna předmětu, původně: epicrates cenchria cenchria - osvětlení v teráriu (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Měl bych mu na noc osvětlení vypínat s tím, že přijde o možnost se nahřívat nebo jej mám nechat perm… poslední
cejna 25.03.2015 11:46
cejna

Měl bych mu na noc osvětlení vypínat s tím, že přijde o možnost se nahřívat nebo jej mám nechat permanentně rozsvícené a on by se jako doteď schovával pod mechy a kůru.

Mám taky dotaz. Svítí slunce v přírodě taky celých 24 hodin denně? Klesá v přírodě v noci teplota?
PS: Žádnej takovej dotaz tady není (ani smazaný). Asi jste ho neodeslal. Dotazy se nijak neschvalují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru