Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Furcifer pardalis - strava (holátka)

Že chamík jeden den nežere, není vůbec naškodu, spíš naopak. Dospělému samci pardála je dobré udělat alespoň jeden dva dny v týdnu půst (ani týden bez žrádla není pro dospělého pardalise nic a není neobvyklé, když občas se žrádlem "stávkují"). Holátka mu spíš nedávej. Specielně překrmovaní samci bývají náchylní na zhoršení funkce ledvin a následně třeba dnu, viz článek: http://www.abvet.cz/cz/pripad-mesice/185-selhani-l edvin-a-dna-u-chameleona/ (přečtěte si první dva odstavce, zbytek už je spíš ukázka toho, jak z lidí zbytečně vytahat peníze, protože tohle už se moc řešit a "zachraňovat" nedá :-D ...hlavní je nevyrábět si jatečního chamíka :-) )
Pro samici těsně po snůšce, která se potřebuje dát hezky do kupy, jedno dvě holátka, proč ne...nicméně bacha na to, nic moc prospěšného to pro ně není, vlastně spíš naopak.
Ovoce pardálům moc nejede, většinou ho ani vůbec nechtějí, navíc jim kyseliny v něm obsažené, zbytečně zatěžujou ledviny - stejně, jako holata, není ovoce pro chameleony nic moc dobrého, základ je prostě běžný krmný hmyz. Jemeňáci si občas kousek ovoce rádi dají, ale žerou ho spíš kvůli vodě (je to jejich přirozenost z přírody, okusovat listy nebo plody kvůli tekutinám, nejde jim ani tak o to, že by jim to nějak chutnalo), pardalise to většinou moc nezajímá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny