Předmět Autor Datum
Zdravím, mám akvárium, takže mohu potvrdit že rybky se šneky se běžně chovají, dokonce by v akváriu…
RenčaBen 05.04.2015 19:09
RenčaBen
kdybys chtěla chovat rybičky na ukrmení byť i jen 1 nádherňačky, tak počítej s menší pěstírnou ryb ;…
Aurifer 05.04.2015 19:42
Aurifer
s tím počítám, myslela jsem nějaký druh co se rychle množí třeba gupky nebo něco podobného :-) jen s…
weeerisek 05.04.2015 20:59
weeerisek
Gupky, neboli živorodky duhové, jsou velmi rychle množící se ryby. Určitě budeš mít mladé každý měsí…
RenčaBen 06.04.2015 16:51
RenčaBen
Jenže přesně jak říkala Aurifer, proděláš na tom kalhoty a má to řadu negativ. Ono jedna věc je chov…
Epanterias 06.04.2015 17:05
Epanterias
Ako už bolo písané, najlepšie je zaistiť si ryby buď z obchodu, alebo od rybárov. Ak chodíš na ryby,… poslední
miro293 06.04.2015 23:31
miro293

Zdravím,
mám akvárium, takže mohu potvrdit že rybky se šneky se běžně chovají, dokonce by v akváriu měli být (kvůli čistotě). Bohužel nevím jaké rybky jsou krmné. Aspoň jsem vám zodpověděla jednu část otázky ;)

kdybys chtěla chovat rybičky na ukrmení byť i jen 1 nádherňačky, tak počítej s menší pěstírnou ryb ;-) Daleko praktičtější budeš mít si nakoupit nástražní rybičky a zamrazit si je do zásoby. Co se týče šneků, tak tam už to problém není, na ně stačí i menší akvárko, popř. box s Achatinama nebo Limicolariema.

Gupky, neboli živorodky duhové, jsou velmi rychle množící se ryby. Určitě budeš mít mladé každý měsíc ;) Pokud ti nejde o chov a prodej rybek, můžeš mít i mixy s jinými živorodkami, které bývají často levnější na koupi ;)

Jenže přesně jak říkala Aurifer, proděláš na tom kalhoty a má to řadu negativ. Ono jedna věc je chovat živorodky, které se sice množí jak na běžícím páse, ale než ryby vyrostou do velikosti, aby je bylo možné zkrmovat a mělo to vůbec nějaký význam pro chované želvy, hodně dlouho si počkáš (kdo někdy dělal ryby pro trh, ví, jak dlouho trvá a co to obnáší, dostat je do prodejní velikosti - předpokládám, že zkrmovat centimetrový potěr nemáš v úmyslu). Navíc pořízené ryby z nejrůznějších prodejen (pochopitelně i od soukromých chovatelů) prošly nejrůznějšími léčivy a pokud člověk krmí ryby "na úrovni", taky se občas potká s krupičkou, oodiniem atd., takže i jemu nezbude než obsah akvária přeléčit a pak se již opět ryby ke krmným účelům nehodí.

Ako už bolo písané, najlepšie je zaistiť si ryby buď z obchodu, alebo od rybárov. Ak chodíš na ryby, tak si naplň mrazák bielymi rybami a je to vybavené.
Ak už chceš chovať, tak si vyber druh, ktorý je dostatočne veľký a mláďatá preto rýchle rastú. Gupky sa síce rýchlo množia ale sú malé a tak sa z toho nenažerie. Ja som kedysi na krmivo choval Hemichromis lifalili. Prípadne si vyber nejaký iný druh cichlíd. Jeden pár ti vyprodukuje stovky mladých, ktoré dosť rýchlo rastú. Problém je jedine so slimákmi, ktoré pri nich neprežijú. Ak sa ti chce čítať, tak toto som o nich kedysi zosmolil: chov-krmnych-ryb

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru