Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá vydává zvuky

Dobrý den, mám nově mláďátko agamy vousaté a jelikož tohle zvířátko je pro mě nové, tak mě stále překvapuje :)...to že syčí, když se cítí ohrožený to jsem věděla, ale je možné že vrčí/ vrká trochu podobně, jako holub? :D neumím to popsat. A jak nejlépe tohle zvířátko ochočit, aby si společnost člověka alespoň trochu užíval?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
agama bradata je plaz a ten si spolocnost cloveka uzivate nebude. Od toho su vhodne cicavce ako pes/…
SoCo 07.04.2015 07:21
SoCo
Jasně, nemám na mysli to, že mě by mě vítal u dveří,jen jsem četla,že je to inteligentní tvor, který…
Manet 07.04.2015 08:45
Manet
Dej mu čas, on na to příjde sám, jestli mu to vyhovuje nebo ne. Píšeš, že máš mláďátko, on si musí z…
Sibie 07.04.2015 13:43
Sibie
Děkuji za rady:-) takže vše postupně a pomaličku zkoušet a buď si zvykne nebo ne...
Manet 07.04.2015 17:26
Manet
Tak nějak :) hlavně jestli ho máte krátce, tak to fakt bude chvíli trvat než se rozkouká a zvykne si…
Sibie 08.04.2015 12:42
Sibie
Já si právě říkala, že si zvykl moc rychle ale pak zase začal být nervózní když byl venku z terárka…
Manet 14.04.2015 20:24
Manet
Agamy mám tři ale nikdy žádný zvuk (naštěstí), co vím tak je to jen při zdravotních obtížích... Co s…
Riwer 15.04.2015 18:11
Riwer
jé to je hezký :D no snad si zvykne za krkem se mu taky docela líbí ale že by se z terárka na mě sáp…
Manet 19.04.2015 19:43
Manet
To je ok. To bílé to je moč. poslední
Riwer 19.04.2015 20:10
Riwer

agama bradata je plaz a ten si spolocnost cloveka uzivate nebude. Od toho su vhodne cicavce ako pes/macka ktore maju potrebu navazovat socialne kontakty s okolim. Agama si casom zvykne, pohlad na Vas ju nebude desit a bude Vas tolerovat. K tomu je najjednoduchsia cesta asociaciou zvysenej aktivity okolo teraria na krmenie.

Inak vrkanie bude sposobene blokaciou dychacich ciest (mechanicky alebo patologicky). Neotvara casto usta / nedycha prevazne ustami? Aku mate vlhkost v terariu?

Jasně, nemám na mysli to, že mě by mě vítal u dveří,jen jsem četla,že je to inteligentní tvor, který si zvykne na krmení z ruky a lidský dotek. Ale já mám pocit, že by raději umřel hlady, než aby si vzal z ruky. Nedýchá pusou,vrknul když mi seděl na ruce neznělo to ani výstražne ani zoufale..

Dej mu čas, on na to příjde sám, jestli mu to vyhovuje nebo ne. Píšeš, že máš mláďátko, on si musí zvyknout a zvlášť pokud je terárko na nějakém místě, které je "uprostřed" dění, tak si zvykne.

Některé agamy zůstanou vcelku samotářské, bez zájmu o člověka nebo o okolí, některé přesně naopak - z té naší se postupně vyklubal závislák. Jakmile vejdeme do místnosti, zvlášť po delší době nepřítomnosti, tak se většinou začne dožadovat vypuštění ven. Většinou jen otevřeme dvířka a necháme je tak, aby se mohl kdykoliv sám vrátit a on tu pobíhá, občas příjde za námi - nejradši si vyleze někomu na hlavu a tam se rozplácne. Že by to byla nějaká extrémní touha po nás bych neřekla, spíš si zafixoval, že když tam jsme, tak ho můžeme pustit a že v té místnosti může volně pobíhat a šplhat do výšky. Ale fakt hlavně nenutit a brát v úvahu, že to není pes :-)

Tak nějak :) hlavně jestli ho máte krátce, tak to fakt bude chvíli trvat než se rozkouká a zvykne si, zpětně můžu říct, že jsem si už někdy po týdnu, po dvou říkala, že už si zvykl, ale až později jsme zjistili, jak to vypadá, když je skutečně navyklý na nové prostředí :-D

Agamy mám tři ale nikdy žádný zvuk (naštěstí), co vím tak je to jen při zdravotních obtížích... Co se týče ochočení, tak samec se zajímá jen ožrádlo, první samice miluje když ji osprchuju rozprašovačem (povolil menší proud na trysce a agama je úplně v rauši) no a druhá samice to jé oblíbenec mé ženy. Agama ji má vycvyčenou, že když zabouchá na sklo, tak žena běží otevřít. Agama na ní z terka vyskočí vleze ji za krk a vegetí...

jé to je hezký :D no snad si zvykne za krkem se mu taky docela líbí ale že by se z terárka na mě sápal to se říct nedá :D...Ještě se zeptám je normální že má v bobku téměř vždy kousek bílého? Myslela jsem jestli to nejsou vitamíny, nevím jestli to není chyba jestli jich třeba nedostává moc nebo je nevstřebává?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru