Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon panenský

Dobrý den,

Gekon panenský není na chov nijak náročný. Pokud bude mít dobré podmínky, tak se Vám i rozmnoží. Tento druh se množí partenogeneticky, takže nepotřebuje samce (vlastně ani žádného samce nikdy neseženete, neboť i v přírodě se vyskytují pouze samičky).
Určitě není vhodné začínat s koupí většího ještěra. Větší druhy jsou náročnější na velikost a vybavení ubikace (osvětlení, krmení, doplňky stravy) a již je potřeba umět se zvířetem správně manipulovat. Také se dožívají vyššího věku a je potřeba počítat s tím, že se o něj budete třeba 20let starat.
Všichni gekoni se svlékají a pokud mají správné podmínky, tak není nutné jim pomáhat. Při špatné vlhkosti nebo nedostatku vitaminů, může dojít k tomu, že gekonům zůstanou na nožkách zbytky kůže a je pak nutné jim pomoci (vlažná lázeň).
Po přinesení domů je potřeba nechat gekona v klidu a rozhodně ho nestresovat tím, že mu budete zasahovat do jeho teritoria. Tato zvířata nijak náš kontakt nevyhledávají. Nemají stejné pocity jako lidé a nikdy si Vás neoblíbí. Pouze se naučí, že Vaše přítomnost znamená jídlo. Pokud se budete chovat klidně a nebudete gekona stresovat chytáním, tak se může po čase naučit vlézt na ruku a kaši olizovat. Případně mu z pinzety můžete nabídnout hmyz.
Velikost terária je odpovídající pro tento druh.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny