Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama polehává

Dobrý večer, měla bych dotaz. Mám 7 měsíčního samce agamy vousaté, když jsme ho donesli tak býval furt pod světlem a nahříval se, vydržel sedět klidně i 12 hodin pod výhřevem. Teď je spíše v koutu, pod světlem málo a polehává. Krmím střídavě cvrčky, sarančaty nebo šváby (obaluji ve vitamínu), ze zeleniny dostává polníček nebo rukolu. Terárko je 120x60 cm. Výhřevnou žárovku mám exo terra 75 W a uvb exo terra 150/26 W. Teď navíc vylučuje tak co 4 den. Když ho dám ven z terárka tak je aktivní běhá a šplhá, ale vevnitř fakt jen polahává. Tak nevím zda-li mu něco není. Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, U agam je polehávání běžné. Pokud zrovna nehledají potravu, tak nemají tendenci plýtvat e…
HappyZoo 15.04.2015 12:22
HappyZoo
Dobrý den, Chci se zeptat mám dvě agamy jedna je aktivnější než ta druhá resp. jedna leží jen na nej…
hellcyp 17.04.2015 13:31
hellcyp
Ked boli u veta, nebola robena krv a parazity?
SoCo 17.04.2015 16:23
SoCo
odběr krve je u agam většinou zbytečný, naopak rozbor trusu většinou nutný. Vzhledem k tomu, jak jso… poslední
Aurifer 17.04.2015 16:26
Aurifer

Dobrý den,
U agam je polehávání běžné. Pokud zrovna nehledají potravu, tak nemají tendenci plýtvat energií. Agamy využívají svou energii pouze k vyhledávání potravy nebo k páření (hledání partnera). Z terária ji pokud možno nevyndávejte. Ona venku běhá proto, že je v cizím prostředí a snaží se najít zdroj tepla (jejich provozní teplota je jinde než naše a v bytě určitě nemáte víc jak 30°C), případně potravy. Je to pro ni zbytečný stres a takto nevhodné podmínky mohou mít v budoucnu za následek úhyn zvířete.

Dobrý den,
Chci se zeptat mám dvě agamy jedna je aktivnější než ta druhá resp. jedna leží jen na nejvyšší místě v terárku a nic nedělá potravu nepřijímá téměř 2 měsíce pouze když ji krmím sám jinak odmítá, druhá žere podstatně méně než dříve, cvrčky, červy sváby nechce ani jedna jen listy a salát přijímají, obě u veterináře, rentgen v pořádku ucpané nejsou takže nevím čím to je na váze ztratili už obě víc jak 50% váhy nevím jak dlouho to ještě vydrží ještě do vánoc bylo vše OK žrali a běhali, hlavou obě hýbali, teď vůbec nic. jsou cca 1,5 roku stará a ta druhá 1 rok. terárko má cca 550L osvětlení 100W + 75W a UV 25W vetrání je ze předu a vrchu.
Nevím co si počít děkuji za odpovedi nebo rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru