Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslel jsem něco takového jako na odkazu : http://www.moje-elektro.cz/1719-plastove-rozvadece -naste…
Vedro 13.04.2015 17:56
Vedro
no tohle je skříň s jističema. Na co se ptáš? když to chceš, tak si to kup a budeš to mít. Místo zás… nový
ahoj1 13.04.2015 18:13
ahoj1
Tak pokud by si chtěl na terárka a jejich řízení vyrobit rozvaděč, může použít spínačky na DIN lištu… nový
cejna 14.04.2015 07:01
cejna
To by asi bylo ono, máš to takhle nějak udělaný ? nový
Vedro 14.04.2015 08:33
Vedro
No, zatím ne. Zatím to mám zapojený systémem, kterej bych taky veřejně nepsal. Ale jelikož jsem ve f… nový
cejna 14.04.2015 10:11
cejna
Když to tady tak čtu, tak každej druhej terarista má doma podobnej "uzel kabelů", kterej by omráčil… nový
Cadaverous 14.04.2015 11:15
Cadaverous
Vesměs všechnu elektroinstalaci cpu do mezipatra terárií, tam vše spojím v "Acidurce" a dál mě pokra… nový
Roman Kordiovsky 14.04.2015 17:05
Roman Kordiovsky
Tak nějak mi to přijde úplně k h...u, kabel nebo dva ke každýmu terárku stejně vždycky povede, a že… poslední
tom_czech 14.04.2015 17:55
tom_czech

no tohle je skříň s jističema. Na co se ptáš? když to chceš, tak si to kup a budeš to mít. Místo zásuvek se zástrčkama budeš mít toto. Problém je v tom, že některé přístroje, třeba spínací hodiny běžně kupuješ už hotový v provedení zastrkávacím do zásuvky, takže si z tý skříně určitě udělej taky odbočky pro pár zásuvek, protože se ti nakonec budou hodit vždycky.

Když to tady tak čtu, tak každej druhej terarista má doma podobnej "uzel kabelů", kterej by omráčil snad každého elektrikáře. Sám jsem na tom podobně a to se vždy snažim mít vše co možná nejvíce v pořádku. :-)
Jediná dobrá rada je asi onen svazovač kabelů, protože ať už to máte ze zásuvky, nebo z rozváděče, vždycky budou okolo terária kabely. To by jste musel onen rozváděč přidělat na zeď a kabely táhnout zasekané ve zdi. ;-)
Už jsem o nějakém rozváděči přemýšlel také, ale nakonec jsem usoudil, že k mým 3 teráriím je to zbytečné. Je to víc práce a starostí než úžitku. Vyplatí se to asi až ve větším počtu terárií.
PS: Jen mimochodem bych připomenul, že pokud nejste elektrikář, který nemá vyhlášku 50 s příslušným paragrafem, tak si doma nesmíte sám zapojit ani zářivku, natož zapojovat rozváděč. Ale kdo to dodržuje, že? ;-)

Vesměs všechnu elektroinstalaci cpu do mezipatra terárií, tam vše spojím v "Acidurce" a dál mě pokračuje jen flexi kabel, nic nikde zbytečně netrčí .V pár terárkách používám na dohřev bodovky GU 5.3 na 12V a to trafo co je v meziprostoru pěkně topí . Do rozvaděče bych se klidně pustil, ale není důvod, jen by to bylo zbytečně složitější.

Tak nějak mi to přijde úplně k h...u, kabel nebo dva ke každýmu terárku stejně vždycky povede, a že jde do zásuvky je snad výhoda, aspoň jde rozpojit a terárko odnést, třeba na zahradu umejt. Je určitě dobrý mít těch zásuvek co nejvíc, mám zásuvky po cca. 30 cm kolem celé místnosti, ty jsou napojený na jeden resp. dva kabely, znichž jeden jde na spínačky co jsou na din liště a druhej na jistič a na něm je jen inkubátor. Další zásuvky jsou na regálech v každém patře co jsou terárka. Potom je dobrý zvolit přiměřeně dlouhej kabel aby dosáhl do zásuvky a zbytečně se nikde neválel. Problém je to třeba u zářivek, kde je kabel hotovej a blbě se zkracuje no, ale dá se někam smotat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru