Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem varan stepni

Mame mazlika stepacka na volno po byte nic mu nechybi vyhrevny mistecko s uvckem ma vodu ma a je spokojenej, je to nas milacek, myslite ze je.dobrej napad poridit druhyho do paru ? Jakej na to mate nazor ? Lepsi jeden nebo dva ?

Předmět Autor Datum
Ahoj. :-D Nu totˇotázka.To záleží na tobě jak si budeš chtít přidělat starosti;-) Pokud mohu za mě=…
Petrš 17.04.2015 11:21
Petrš
Spíše dalšího nepořizovat. Taky jsem tu chybu udělal a nedopadlo to vůbec dobře.... Ze začátku to vy… poslední
Jozan 17.04.2015 12:16
Jozan

Ahoj.
:-D Nu totˇotázka.To záleží na tobě jak si budeš chtít přidělat starosti;-)

Pokud mohu za mě= v 99% je to aspon ze začátku opruz a starost na víc=jestli je zviklej na volno a nezáleží na tom co je jestli 1,0 nebo 0,1 =samci ve věku cca.3+roku jsou samotáři a hledají druhého jen za jediným ůčelem.
No a u holek tam je to fuk zhruba v 90% jsou to holt ženský jestli bude delší dobu na volno samotná tak zase aspon ze začátku kluka bude solit a to v mnoha případech docela dost.

U varanů je dost důležité jak si sednou může se zadařit ale také neé a to je potom problém pokud vyrůstají společně jsou zhruba stejně velcí+staří tak to ještě jde.

Můžeš samo odzkoušet ale je třeba mít připraveno 2× nádrž na oddělení(domnívám se že budeš stejně potřebovat).

Před léty jsem u chovatele ve státech viděl sice ne stepáky-salvatora na volno zcela bez problémů ale po dopárování od nás holkou to šlo jen v průběhu páření jinak museli být odděleni!!! kluk jí otravoval a ona ho solila jak blázen.

Co tu mám já ten pár(sulfur)ač spolu vyrůstali jsou delší dobu odděleni holka jak ho zahlédne(při údržbě vážení atd) tak se nafoukne jak pátrací balon a není s ní kloudná řeč!!

Tak máš na vybranou je to jen na tobě.

Spíše dalšího nepořizovat. Taky jsem tu chybu udělal a nedopadlo to vůbec dobře.... Ze začátku to vypadalo v pohodě ten ten nový co jsem ho pořídil si vlezl na toho starého a společně se tak vyhřívali pod světlem, říkal jsem si super že se tak dobře snáší. Celý víkend jsem je pro jistotu pozoroval a zdálo se že si vůbec nevadí.
Potom jsem přišel v pondělí z práce a ten starý byl zakouslej do krku toho nového. Tak jsem je rychle odtrhl a dal do jiného terária. Naštěstí tomu novému nic neudělal a musel jsem ho předat dál, protože jsem neměl místo na další velké terárko pro varana.
Byli tak stejně velcí. Já měl 100% samce a toho kterého jsem k němu pořídil jsem neměl na 100% určeného. Nejspíš ale dva kluci.

Volný pohyb po bytě není ideální, ale to se u řešilo už jinde. Spokojený bych řekl moc není, teda pokud nevytápíte celej barák na cca 29C. Zmrzlej varan není nic dobrého.... jim se musí topit topit topit!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru