Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguan nezere.

Dobry vecer,pred 7 dny jsme si poridili Leguana Zeleneho.Dle delky odhadujeme stari cca 6mes.(mozna mene).Bohuzel od doby co jsme ho prinesli domu nezere.Docetli jsme se,ze to casto byva nevhodnou teplotou v terariu.Koupili jsme vyhrivaci kamen(pozdeji jsme se docetli ze neni zcela vhodny),jiny zdroj tepla v terariu zatim neni a UV zarovku.Chystame se koupit dalsi tepelny zdroj a teplomer.Mohl byste prosim poradit vhodne tepelne a UV zdroje?Popr.dalsi nezbytne vybaveni..Rozmer teraria je:80x40x50cm.Dekuji.

Předmět Autor Datum
Chce si to příště pořídit vybavení a až pak zvíře..... Prostudovat!!!! leguan-zeleny Hlavně ihned k…
Jozan 18.04.2015 08:15
Jozan
Jiný zdroj tepla není?? Krom toho že kámen je nevhodný (hřeje od spoda a slunce které je přirozené a… poslední
Riwer 19.04.2015 15:33
Riwer

Chce si to příště pořídit vybavení a až pak zvíře.....
Prostudovat!!!!
leguan-zeleny

Hlavně ihned koupit pořádný zdroj UVB nejlíp výbojku.
S předřadníkem nebo bez něj, podle vaši finančních možností. Pokud bez něj tak je dobrá třeba tato:
terrasaur-uvb-lamp-100w
Ta stačí i terárium vytápět
Záleží to ale jaké máte terárium. Pokud má větrání na stropě a je tam mřížka tak se dá tato výbojka dát nad terárium. Protože dovnitř tak malého terária se nevejde. V případě že ji nemůžete dát nad terárium tak pořídit silnější uvb compact a dát ho dovnitř. V tom případě ale musí být terárium doplněno o další žárovku pro výhřev.. stačí obyč žárovka někde kolem 60w, podle toho jak bude terárko stačit vytápět. A dát ji ke zdroji UVB.

Topný kámen pak dejte pryč.
Bude potřeba přidat nějakou zářivku na dosvícení terária kolem 6500k nejdelší co se tam vejde.

7 dnů je docela dlouho. Zařiďte toto hned
A pokud to rozdejchá tak už začněte stloukat větší terárium.

Kdyžtak sem přidejte fotku terária ať se ví, co je ještě špatně....

Jiný zdroj tepla není?? Krom toho že kámen je nevhodný (hřeje od spoda a slunce které je přirozené a leguáni jej vyhledávají hřeje zezhora) není schopen vyhřát celé terárium (pokud to není krabice od bot). Napřed funkční terárium pak až zvíře! A teď k věci: použít rady viz Jozan - tip - pokud nebude výbojka tak vedle uvb kompaktu umístit reflektorovou žárovku - usměrněný tok tepla/světla, pro vytvoření gradientu a vytápění zbytku terária použít obyč žárovky -rozptylují kolem dokola. Na osvětlení např zářivkou (pozor nehřeje) prostudovat výkon- luminy apod. (co nejblíže k dennímu světlu). Ještě by byla dobrá ta fotka...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru