Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TERA České Budějovice 26.4.2015

:) v pohodě. Funguje to asi takto. Před koncem roku musím zamluvit termíny ve SLAVII a natisknout propagační materiály. K tomu potřebuji vědět konečné termíny pro následující rok. Vždy pečlivě prolezu všechny burzy v okolí (Plzeň, Jihlava, ŽE, Strakonice...) podle těch si vytipuji možné termíny. Snažím se, aby to minimálně kolidovalo i co se týče sobotních akcí (např. sobota Plzeň, neděle ČB), koliduje něco v podstatě vždy, takže se vybírá menší zlo. Navíc některé burzy zveřejňují termíny velmi pozdě a neměl bych šanci všechno vytisknout, takže se pak stane, že se některý termín kryje (myslím, že právě Brno vloni zveřejnilo termíny velmi pozdě). S Hradcem Králové, Ostravou a podobně vzdálenými burzami opravdu počítat nemohu - není na to dostatek víkendů v měsíci. Jinak prodejci, kteří se mi teď odhlásili z 90% udávali jiné důvody, než že jedou do Brna, prostě hloupá shoda náhod. Oprava bytu, zahraničí, nepřišlo zboží, vyprodáno z exotiky... Jen asi dva se omluvili bez vysvětlení, ti možná jeli do Brna, což je samozřejmě pochopitelné.
Co se týče velkých prodejců, ti v ČB v podstatě nejsou, když to vezmu z hlediska velké nabídky zvířat. Pan Večeřa a to je vše. Nechtějí jezdit, bojí se, že neprodají, nepřijeli by, i kdyby nebylo to Brno. Je to pochopitelná obava, i když si myslím, že pokud by se párkrát ukázali, lidi si na ně zvyknou a začnou kupovat. Na druhou stranu se jedná o regionální burzu, která osloví spíše drobnější chovatele a to taky není špatně. Vždy když byl sál naplněn kompletně, většina byli prodejci s 1, 2 nebo 3 stoly. Prodejce s nabídkou zvířat v rozsahu D. Večeřy se mi nedaří přemluvit ač se snažím. K tomu potřebuji patriotické chovatele, kteří řeknou "...heleď pojď to zkusit, v těch Budějkách to není úplně zabité". Od Vás jako nezaujatých to možná vezmou jinak.
Že nejsou zvířata chápu, halt je slabší období. Po pravdě si ale nemyslím, že bych něco zanedbal, některé věci prostě ovlivnit nejdou a měnit dávno proklamovaný termín těsně před burzou taky není nejrozumnější. Pokud budete mít v listopadu informace o termínech všech českých burz, napište mi Váš názor, kdy by se měly konat. Rád termíny upravím - to opravdu myslím vážně, třeba se Vám podaří z pořadatelů termíny vypáčit dříve. A aby bylo jasno - nestěžuji si, jen apeluji, že pokud někdo váhá, nechť přijede. Koukněte na to z jiné strany. Pořád slyším, jak to je všude slabé, že chodí méně lidí. V ČB jich chodí stále více a to je pro chovatele fajn, ne?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny