Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s muškami

Zdravím, mám šneka (A.a. Ghana) a už od samého začátku nás trápí mušky v teráriu z mokrého substrátu, zkusili jsme různé hlíny, od levnějších až po ty dražší a nic. Šnekovi to nevadí, ale nám v bytě docela jo, je to v pití během dvou minut, jídle, lítá to v noci do nosu. Nemáte nějakou účinnou radu jak se jich zbavit tak aby to neublížilo šnekovi?

Předmět Autor Datum
To jsou asi smutnice. Když se zavlečou, tak se jich už pak zbavuje blbě. Dají se spíš eliminovat, al…
Aurifer 26.04.2015 13:50
Aurifer
Květiny máme v každé místnosti, zalévají se jednou týdně takže problém je opravdu jen u šneka. Otevř…
Jancanew 26.04.2015 14:37
Jancanew
no tak šneka nech nějakou dobu jen na papíře, než mušky vymizí. A když příště koupíš rašelinu, tak j…
Aurifer 26.04.2015 15:56
Aurifer
jsou to určitě smutnice.. a jak předpéct? Jak dlouho?
Jancanew 26.04.2015 16:28
Jancanew
přepéct jednoduše. Nasypeš substrát do skleněné mísy a strčíš chvíli péct do trouby. na tak dlouho,… poslední
Aurifer 26.04.2015 17:35
Aurifer

To jsou asi smutnice. Když se zavlečou, tak se jich už pak zbavuje blbě. Dají se spíš eliminovat, ale pokud máte v bytě třeba kytky, tak už se jih asi jen tak nezbavíte, protože se pak zpětně zavlečou zase z nich. Takže možnosti - 1. nejefektivnější je, šneka nechat pár týdnů bez substrátu jen na papírových ubrouscích, aby se smutnice neměly v čem líhnout. Nebo koupit pytel mletého vápence a míchat mu to do substrátu, smutnice mají rády kyselý substrát a vápenec jim nevyhovuje. 3nekovi to naopak prospěje. 3.rozvěsit mucholapky - v kombinaci s jednou z předchozích 2 metod, aby se vychytala poletující imaga. Pokud máte v bytě květiny, tak pokud to snesou, tak je buď nechat přischnout (smutnice potřebují vlhký substrát) a nebo povrch hlíny v květináčích zasypat vrstvou písku.

no tak šneka nech nějakou dobu jen na papíře, než mušky vymizí. A když příště koupíš rašelinu, tak ji před použitím přepeč v troubě. teda pokud to jsou smznice - malé černé mušky, co páchnou po hlíně když je rozmázneš. Pokud to jsou třeba octomilky, tak tam to pak chce vyměnit substrát a častěji vyhazovat zbytky potravy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru