Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Macrochelys temminckii import Rakousko

Dobrý den,
nevím kam jinam bych se měla obrátit se svým dotazem. Mám zájem koupit kajmanku supí, kontaktovala jsem i chovatele, co prodává mláďata. Jde o to že jsou želvy z importu a s tím nemám žádné zkušenosti. Konkrétně jsou dovezené z Rakouska. Mohl by mi někdo prosím poradit, zda se importu bát, či je to u tohohle druhu celkem "jedno"? Když jsem kupovala svoje pardálky, dávala jsem si veliký pozor aby byly z odchovu. Jsou mi známy problémy s importem spojené - velká úmrtnost zvířat, zaseknutí v růstu či paraziti..

Macrochelysky nejsou moc k sehnání, alespoň myslím, inzerci pročítám celkem pravidelně. Želva, na kterou se dotazuji, je líhlá 2014. Budu moc ráda za rady či postřehy, nerada bych se spálila. Přeji krásný večer :-) Amel

Předmět Autor Datum
snad všechny tady v EU prodávané supačky a většina serpentin jsou importy z faremních chovů. takže j…
Aurifer 29.04.2015 19:33
Aurifer
Tak to jsem netušila, orientuji se jen v suchozemských želvách. Moc děkuju, pomohlo mi to, želvu si… poslední
Amel 30.04.2015 12:36
Amel

snad všechny tady v EU prodávané supačky a většina serpentin jsou importy z faremních chovů. takže je s nimi uplně stejná situace, jako se všema ostatníma vodníma želvama z faremních chovů (to co se prodává v hobbymarketech a zooshopech atd). Pokud se nekoupí nějaké viditelně nemocné, nefungující zvíře a je držené v odpovídajících podmínkách, tak s nimi vesměs problémy nejsou. Přecejen mláďata vodních želv to snášejí lépe - tam totiž většinou nikoho nenapadne je usušit, jako je tomu u faremních mláďat různých suchozemek, u kterých to je vesměs také hlavní příčina těch problémů s úmrtností a zaseknutím v růstu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru