Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán žere psovi granule

ahoj chovatelé, setkali jste se někdy s tím, že by leguán žral psovi granule? Mám doma leguána, cca 3 roky starého, má veliké terárko s žárovkou, spoustu větví, bazének, prostě vše, co má mít, ALE! všimla jsem si, že když zapomenu zamknout posuvné dveře, když odjedu pryč, leguán si otevře, prošmejdí byt a sežere nějaké granule našemu psovi. Od té doby granule dávám pryč, aby k tomu nedocházelo. Nechybí mu něco ve stravě? Krmím zeleninou, ovocem, teď už i listy z venku. Vitíny pro plazy nemám, když jsem poprášila jídlo, nikdy ho nechtěl. Díky za odp. a hezký den.

Předmět Autor Datum
Hlavně by jste měla zamezit tomu, aby se leguán potkal s Vaším psem, když nikdo není doma.
Pamphobetheus 30.04.2015 10:38
Pamphobetheus
Se psem není problém, nic si neudělají. Už máme druhého leguána a nikdy se nic nestalo...
andula amperovitá 30.04.2015 10:56
andula amperovitá
co se stalo tomu prvnímu?
Aurifer 30.04.2015 21:39
Aurifer
Zjedol psa a posiel? :-) nový
redx 30.04.2015 23:28
redx
zemřel stářím:-) nový
andula amperovitá 01.05.2015 08:05
andula amperovitá
a to byl v jakem věku? poslední
Majky_Tom 03.05.2015 11:57
Majky_Tom
To je normální, že legouš sežere všechno co najde. A na psích granulích si zřejmě doplňuje živočišné…
Aurifer 30.04.2015 21:39
Aurifer
Díky za odověď. Tak nějak jsem si myslela, že si doplňuje živočišné bílkoviny. Granule jsou z dosahu… nový
andula amperovitá 01.05.2015 08:08
andula amperovitá

To je normální, že legouš sežere všechno co najde. A na psích granulích si zřejmě doplňuje živočišné bílkoviny, ikdyž to je zrovna uplně nejmíň vhodná forma. Je holt na majiteli, aby mu zabránil ve žraní toho, co legoušovi neprospívá. Nicméně legouš by se neměl na volno pohybovat po domě bez dozoru a už vůbec ne, když tam je i pes. Protože to, že se zatím nikdy nic nestalo neznamená, že k tomu nemůže dojít. Terarijních zvířat, která dojela na to "ale on jim pes doteď nic nedělal" jsou stovky a v případě většího leguána a menšího psa to může být i obráceně. Pokud je leguán samec, přijde do říje a rozhodne se, že nakope zadek celému okolí, tak může být i dost nebezpečný.

Díky za odověď. Tak nějak jsem si myslela, že si doplňuje živočišné bílkoviny. Granule jsou z dosahu, zaměřím se na zamykání terka. Jen ho budu muset zamykat pořád, on si rád vyběhne jen tak na obchůzku, i když jsem venku třeba jen půl hoďky. Ještě jednou díky za názory.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru