Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor - prebytocna koza, obezita/podvyzivenost? Poradte prosim!

Asi sa pozerame na ten isty problem z rozneho uhla. Tych svalov k zivotu (v idealnych podmienkach) nejak vela nepotrebujeme, vlastne, cisto biologicky brate, chceme ich mat co najmenej, je to proste organ ktory potrebuje prilis vela energie aj v kludovom stave a neustai prisun aminokyselin, ktore by sa dali vyuzit aj inak. Teda pre mna svalstvo hypertrofuje ako obranna reakcia organyzmu na nie prilis idealne podmienky. Samozrejme, dalsia cast problemu je dostatok stavebneho materialu a energie- sval nebude rast, ak nema z coho a ako pisete, pri nedostatku potravy su to prave svaly, ktore su "prve na rane" a telo nadbytok odburava.
Ono porovnavat metabolizmus plazov a cicavcov je dost tazke, ale podstavou vsetkeho je fyzyka- sustava speje k minimalnemu mnozstvu energie. To ze u cicavcov svali slabnu znamena asi tolko ze telo sa zbavuje nadbytku, ktore nieje nutene vonkajsimy podmienkamy udrziavat, to iste by sa dialo aj u plazov, ak by sme u nich pravdaze najprv vyvolali nepotrebnu hypertrofiu.
Trochu OOT, ale nabuduce radsej napisem odstavec namiesto nedokoncenej vety.
A co sa tyka tej fotky, pre Vas je tak akurat, pre mna nieje obezny, mozno sa najde niekto, pre koho bude az moc vychudnuty, je to proste o uhle pohladu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny