Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus (Pagekon řasnatý) - měsíc nežere

Pokud začne třeba nějak hubnout, případně ta nechuť bude trvat dál, tak ho můžeš zkusit krmit. Není to nikaj násilné a většinou se potom chytnou a žerou sami. Já si takhle zachránila 2 dost zdevastovaná zvířata, co ke mě přišla.
Udělej si hustší repashy a nějakou špejlou mu to mázni na čenich, prostě mu tím zacpi nosní dírky. Reflexivně si to olízne. Ze začátku asi nebude nijak moc spolupracovat, chce to trpělivost, ale pak mu dojde, že je to žrádlo. Jakmile už bude spolehlivě lízat z čenichu hustou kaši, tak zabij menšího cvrčka, vezmi do pinzety, namoč to té kaše a dej mu to k čenichu, aby měl zas nos od kaše. Začne lízat a jak se dostane ke cvrčkovi, dřív nebo později se cyhtí. Bude to trvat třeba týden každodenního matlání, ale nakonec to půjde :-) Hlavně ho přitom nijak pevně nedrž, ať není zbytečně moc ve stresu. Klidně ho nech v bedně a zkoušej to tak, ale je to dost na nervy :-)
Už se mi párkrát stalo, že jsem měla taková mláďata, jak popisuješ. Sice nechcípla hlady, ale žraní moc nedávala. Akorát z nich pak vyrostou potržení chcípáci. Není proto špatné je trošku rozkrmit (pokud je to nutné), většinou se mi pak chytli sami a začli víc jíst. Nebo mu prostě nechutnají cvrčci, takové už jsem taky měla. Radši by chcípli hlady, než sežrat nepreferovaný druh hmyzu. A co mám zkušenosti se svými odchovy, tak mláďata mají od vylíhnutí reflex lovit, ale na ovocné kaše jsem je musela učit, většinou je sami od sebe nechtěli. Až v pozdějším věku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny