Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rhacodactylus ciliatus (Pagekon řasnatý) - měsíc nežere

Jo jedí je bez problémů, samozřejmě je potřeba krmit šváby přiměřené velikosti, což u těch panchlor není problém, ty jsou menší, ale u dubií jim prostě dávám malé šváby a dospělé krmím jiným zvířatům.

Jinak obyčejní šváby tedy např. ty dubie zřídkakdy utečou při manipulaci, většinou prchnou z terárka nedovřenými dvířky apod.takže primárním úkolem je mít terárium s dobře těsnícími dvířky a větráním zabezpečeným proti úniku hmyzu. Z bedny když je zavřená a má víko se sítem, aby mohla větrat tak nemají jak utéct, takže tam to nehrozí.

U těch panchlor je to složitější, jsou rychlejší, lítaj, atd. takže to chce opravdu cvik. Já je mám v pětilitrovkách které nemají nikterak široké hrdlo takže už mám nacvičené že člověk vyndá proložku těsně u terária a oklepe jí o stěnu nebo větev, vrátí zpátky a rychle zavře a je to. Když občas nějaký uteče tak ho většinou chytím za chvilku někde na zdi.

Přechovávají se v plastové bedně s proložkama od vajec, krmení různorodé - psí granule, ovesné vločky, různé šroty, staré pečivo, občas zelenina jako např. mrkev, spadaná jablka, téměř cokoliv organického původu.

Zivotnost švábů je závislá na teplotě ve které je chováte, obecně se dožívají cca 1-2 roky. čím vyšší teplota tím rychleji se množí ale tím rychleji umírají ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny