Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lychas mucronatus - vlhkost

Ahoj,

rád bych se zeptal na chov toto druhu štíra. Samozřejmě jsem si o něm sháněl co nejvíce info, ale co jsem nenašel je vlhkost. Dedukuji, že když rád žije na spodních straně listů rostlin (i bromélií), tak bude mít tu vlhkost kapku vyšší. Plánuji pro něj právě zařídit tera s broméliema nějakou to tilandsií a něčím plazivým plus korková kůra, větve. Problém je, jestli už to nebude na něj moc. Počítám, že tam bude vlhkost tak 70/80%. Ano, odvětrávání ve spodu a z vrchu tam bude, tak aby cirkuloval vzduch. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo odkaz na nějaké zahraniční stránky kde by se o něm člověk něco víc dočetl. Popřípadě nevíte o nějakém jiném druhu štíra, který by zvládl takovou vlhkost a rád pobýval na rostlinách?

Díky
Změna předmětu, původně: lychas mucronatus (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vlhkost okolo 80% je ideální, teplota kolem těch 28 C°, měl jsem topnou folii na zadní straně terári…
Robinson 17.05.2015 22:06
Robinson
Ještě se zeptám méně jedovaté jako Tityus a Centruroides pro podobné podmínky nejsou? :D Z těch bych…
Klaby 18.05.2015 13:33
Klaby
Rod Centruroides by až zas tak moc jedovatý neměl být. Ale čím víc větví či rostlin v teráriu je kvů…
Robinson 18.05.2015 15:10
Robinson
Tak delší pinzety jsou samozřejmost a s tou dekorací je mi to jasné. Já už ted co mám Hadogeny a Opi…
Klaby 18.05.2015 15:45
Klaby
Když, tak kontakt mám uveden v profilu poslední
Robinson 19.05.2015 05:32
Robinson

Rod Centruroides by až zas tak moc jedovatý neměl být. Ale čím víc větví či rostlin v teráriu je kvůli přehlednosti na obtíž. Manipulace je pak složitější a hrozí přehlédnutí štíra, taktéž přehled o stravě je horší. Každopádně doporučuji koupit delší pinzety pro manipulaci

Tak delší pinzety jsou samozřejmost a s tou dekorací je mi to jasné. Já už ted co mám Hadogeny a Opistophthalmuse, tak vždy než se žačnu hrabat v terárku, kouknu kde jsou. U těchto druhů je to bodnutí banální, ale u toho Lychase už je celkem opatrnost na místě. Jinak ohledně té jedovatosti je to dost individuální. Co jsem o něm četl, tak lidé to zas až tak hrozně nepopisovali - pocení, citlivost, ale většinou druhý den už v poho. Na přírodní jedy háklivý nejsem a mám okolo 100 kilo, tak doufám :D že to bude jen ukrutně bolet :D :D :D Jinak co ty chováš ještě za štíry?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru