Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík Noční - problém s potravou

Dobrý den. Mám dva roky samici gekončíka nočního. Doteď neměla s jídlem žádné potíže, spíš naopak, měla skoro bezedný žaludek. Teď už ale týden odmítá potravu. Není před svlekem. Terárium je 80X40X40. Teplotu má kolem 28°C. S vylučováním problém nemá. A v tera je sama. Doteď jse krmila moučnýma červama, ale zkusila jsem koupit cvrčky, dnes snědla jen jednoho a to jsem jí ho musela trochu vnutit. Napadlo mě, jestli by nemohlo jít o neplozenou snůšku? Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Byla by fotka toho gekončíka a terárka? Co tam má za substrát? Teplotu má v celém prostoru 28°C, neb…
Aurifer 21.05.2015 16:39
Aurifer
Má tam pouštní písek. Jinak teplota je různá. Pod výhřevným místem je přes 30°C, jinak kolem těch 28…
Xisa 22.05.2015 13:06
Xisa
gekončík špatně nevypadá, ubikace také ne...akorát ten pouštní písek asi není dobře. Zvířata se jím… poslední
Aurifer 22.05.2015 16:44
Aurifer

Byla by fotka toho gekončíka a terárka? Co tam má za substrát? Teplotu má v celém prostoru 28°C, nebo tam má i míň + výhřevný zdroj?

Jinak pokud byla krmená jen červama, tak se jí do něčeho jiného moc chtít nebude. Chce to postupně navykat na jiné druhy krmení, ale nenutit jí je. spíš jí jen sebrat ty červy a upravit podmínky, aby se cítila dobře a měla důvod žrát.

Má tam pouštní písek. Jinak teplota je různá. Pod výhřevným místem je přes 30°C, jinak kolem těch 28°C i méně. Ona už ty červy nechtěla, tak jsem koupila ty cvrčky a toho snědla jednoho. Jinak normálně obaluji potravu ve vitamínech a má přistupný i zdroj vápníku. Doufám, že ty obrázky půjdou zobrazit.
idiG7kGdj
p1BGZ1zfj

gekončík špatně nevypadá, ubikace také ne...akorát ten pouštní písek asi není dobře. Zvířata se jím ráda ucpávají...když ji dáš do průhledné krabičky a koukneš se na ni zespodu, tak pokud má vsobě vejce, měly by prosvítat kůží na břiše jako 2 oválné bílé útvary, na každé straně 1. Ale ona taky může být ucpaná tím pískem, opatrně (jemně !!!) jí prohmátni bříško. Neměla by ho mít bolestivé a střeva by neměla být zvětšená a tvrdá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru