Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na aktivního hada

Přeji všem pěkný den.
Rád bych radu od zkušených teraristů. Mám cca roční samici hroznýše královského, v pohodě žere, roste, v pořádku se svléká, vypadá to, že jí nic nechybí, problém je, že jí není vůbec vidět. Neustále je zalezlá v úkrytu a je celkem svátek, když vystrčí aspoň hlavu, aby zjistila, jestli náhodou nejde něco k snědku kolem. Ok, asi je prostě jenom líná, nebo se prostě jenom bojí, ale já bych celkem rád viděl i něco jiného, než jen větve v teráriu.
A tak se dostávám k mému dotazu - rád bych si pořídil dalšího hada, ovšem nějakého aktivního, který celé týdny jenom neproleží v úkrytu, ale je v teráriu i vidět. Přemýšlel jsem o Morelia Bredli, ta se mi hodně líbí. Na střední škole jsem měl E. C. Maurus, ten byl hodně aktivní, pořád šmejdil po teráriu, o tom také uvažuji... ale určitě se nebráním i zcela jiným návrhům.
Všem předem děkuji za rady.
Pavel

Předmět Autor Datum
Pokud je zalezlá a normálně žere, rostě atd, tak to je známka spokojeného hroznýše. Protože hroznýši…
Aurifer 23.05.2015 05:19
Aurifer
Děkuji za reakci. No, o nějaké užovce jsem také přemýšlel, problém je, že mi nepřijdou tak zajímavé,… poslední
Brennus 23.05.2015 21:48
Brennus

Pokud je zalezlá a normálně žere, rostě atd, tak to je známka spokojeného hroznýše. Protože hroznýši a krajty aktivní prostě nejsou, pokud nemusí. Jezdí jen pokud mají hlad nebo se chtějí pářit. A pokud mimo tyto období jezdí po ubikaci, tak je tam něco špatně a nelíbí se jim to. Pro ně je ta neaktivita naprosto přirozená. Pokud chceš aktivního hada, tak si musíš pořídit nějakou akčnější denní užovku.

Děkuji za reakci. No, o nějaké užovce jsem také přemýšlel, problém je, že mi nepřijdou tak zajímavé, jako ty hroznýši, nebo krajty - vím, je to ničím nepodložený a možná i chybný názor, ale prostě to tak mám.
A ta bredlina, případně kobercovky obecně, ty budou akčnější, než ten hroznýš, nebo...? Jednu kobercovku jsem měl, velmi stresujícího samce, ale jen chvíli, tak nedokážu posoudit, nakolik jsou obecně aktivní...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru