Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nalezená želva

Dobrý den. Včera kolem desáté hodiny byla nalezena vodní želva v potoce v obci Hodoňovice. Želva má krunýř velikosti 15cm na 23cm a netuším co je to za druh. Foto zde:
Julie

Pěkně prosím o radu co s želvou provést? Pokud se o ni nikdo nepřihlásí. Máme na zahradě přírodní rybník (přítok, odtok, kapr, ryby z potoka, rostliny, a búhví co tam ještě všechno žije) nicméně voda je v rybníku neustále čistá sem tam se zařasí. Rybník má rozměry cca 6x6m a hluboký je průměrně 100cm. Mohla by tady želva žít? Nebo je lepší jí vyrobit její vlastní výběh? Uvažoval jsem, že bychom ji zhotovili výběh vedle rybníku s jejím vlastním jezírkem (hloubka, brouzdaliště, opalovací část, souš) nebo je lepší vyrobit želvárium na doma?

Doufám, že se najde majitel. Je třeba možné, že ji někdo vypustil, pze je již stará a velká?

Děkuji mockrát za rady a tipy a přeji pohodový víkend.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dneska si konečně vlezla do vody. Ale ryby ji stále nezajímají (už sem se dočetl, že jí jenom ně…
Viktorious 26.05.2015 17:03
Viktorious
pokud myslíš ty 2 oděrky nahoře na krunýři, tak to je zřejmě po nějakém starším už převážně vyhojené…
Aurifer 31.05.2015 10:45
Aurifer
Díky mockrát za uklidnění. Želva už má akvárko 60x60x120 lampu na výhřev a dřevo. Vesele baští rybky… poslední
Viktorious 31.05.2015 15:42
Viktorious

Tak dneska si konečně vlezla do vody. Ale ryby ji stále nezajímají (už sem se dočetl, že jí jenom někdy, tak uvidíme) Dneska bychom snad mohli zajistit akvárium odpovídajících rozměrů (120x60x60) Tak snad ji to bude vyhovovat, když ji nikdo nechce (a to ani ve zveráku) Mohl by prosím pěkně někdo doporučit odpovídající filtr a ohřev vody? Bude jí stačit žárovka na výhřev, nebo bude třeba i lampa, co jí nahradí slunce (někdo píše, že je to nutné, jiný zase, že ji stačí ryby, šneci a ti to nahradí) Tak jsem z toho opět jelen. Informace, které tady čerpám bývají i 3 roky staré tak nechci něco pokazit ať se má Julča dobře, když už teda bude žít s náma.

Taky bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví z čeho může mít ty dírky na krunýři (v příspěvku výše odkaz na foto) a zdali je potřeba je nějak ošetřovat nebo tak. Díky moc za info

pokud myslíš ty 2 oděrky nahoře na krunýři, tak to je zřejmě po nějakém starším už převážně vyhojeném zranění nebo infekci. Želvy chycené v přírodě bývají málokdy "bezvadné" (to ani ty v chovech, pokud tam nemají co potřebují). S tím si nelam hlavu, vypadá to už skoro zhojené.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru