Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na Agamu vousatou..

Ahojky všem. Jsem chovatel (začátečník) agamy vousaté, máme jí doma asi 3 týdny.Byl to rychlý kup, jak už jsem pochopila, né moc dobrý ze zverimexu.Přečetla jsem si o ní spousty názorů a diskuzí na internetu, ale názory lidí se hodně mění, prostě každý řekne něco jiného,tak nevím z čeho si vybrat.Ve zverimexu mi taky nic moc neřekli, neboť jsem pochopila, že po třech týdnech četby o ní toho vím více, než prodávající, ale né vše.

Naše agama má asi cca půl roku, tak mi to bylo řečeno, má 30 cm a 75g. Váha se mi zdá dost malá,ale to je jen můj odhad.Co si o váze myslíte vy? a o cm? Koupili jsme terárium 80*34*41(d*š*v) má v teráriu břidlicový kámen,nad ním tepelnou žárovku 75w a uvb světlo. Na nejteplejším místě je v teráriu 33°C- pod tepelnou zářivkou tak 37°-40°. Na nejchladnějším 24°C, je to dobře?
První otázka je jak často musím agamě svítit světlem uvb, když na něj není zvyklá,ve zverimexu nesvítili. Druhá otázka je na končetiny se nepostaví,plazí se! čím to může být?může to být tím že ji nebil podáván vápník?tak jak jsem se zase dozvěděla ve zverimexu? Může se to ještě změnit? Podávám týden vápník- sépiovku a 2 týdny už Roboran H.
Vodu pije i sama z misky, zelené také jí listy pampelišky,moučný červi a švábi.
Moučný červi jí dávám proto že mi to příjde na tu váhu málo, nebo špatný odhad věku.

Prosím Vás o radu,jak tu píšete o Luciferovi,jde vidět že je fakt dobrý co se plazů týče, za jeho názor bych byla nesmírně vděčná děkuji Vám všem za Vaše rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny