Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama límcová nežere

Dobrý den, prosím o radu :) Přivezli jsme si před týdnem cca 2 letou agamu límcovou, váží 455g a měří 70 cm jenže nežere. Je mi jasné, že to asi může být způsobeno, že je ve stresu z nového prostředí, ale přece jen už ji máme týden. První den co jsme ji pivezli tak si vzala jedno saranče jinak od té doby nic. Jen se teda snažíme aby pila tak to až teď teda po delším přemlouvání se vždycky napije ze stříkačky. Jinak je normálně aktivní. Chovatel od kterého ji máme tak nám poradil ať ji zkusíme dát dzus s vodou aby já to podpořilo chut k jídlu, ale zatím pořád nic. Nenapadá Vás něco čím ji trochu rozežrat? Jinak teploty v teráriu jsou na výřevném místě okolo 40 v teráriu okolo 33 a na tom nejchladnějším míste okolo 24 stupnů. Budu vděčná za každou radu :) Jinak má samozřžejmě UVB 200 13w a obyčejnou zářivku.

Předmět Autor Datum
Byla by fotka ubikace a té agamy? Ono je totiž možné, že ta vaše límcovka není odchov, ale import..o…
Aurifer 28.05.2015 23:13
Aurifer
[]] ten chovatel u ktereho jsme ji brali tak jsme u nej byli i minuly rok a to už je měl. To byla do…
dracula 28.05.2015 23:22
dracula
A ještě teda toho terarka ted je oddelana ta vrchni policka je tam vic vetvi a trochu jsou posunute…
dracula 28.05.2015 23:24
dracula
A jak vidím tak se tam narala jen jedna fotka takze tady je jeste to terárko. pozuje ta naše vousatk…
dracula 28.05.2015 23:45
dracula
to ses moc nepredved.. s terarkem a hlavne s osvetlením.
milde 29.05.2015 01:10
milde
Proto sem píšu o radu abych zlepšila co se da :-)
dracula 29.05.2015 10:11
dracula
Ahoj. Asi tak jak píše Aurifer.Jen se pokusím doplnit prosím neber to osobně,ale mám takový dojem v…
Petrš 29.05.2015 14:50
Petrš
ale ono to tak nejni většina zvířat dovezených pochází z otevřené vyprahlé planiny(kterou mimo chode…
Aurifer 29.05.2015 17:56
Aurifer
Děkuji za každou radu, osvetleni ji tam urcite pridame a budeme se snazit ji co nejmin stresovat :) poslední
dracula 29.05.2015 22:57
dracula

Byla by fotka ubikace a té agamy? Ono je totiž možné, že ta vaše límcovka není odchov, ale import..ony se teďka v poslední době totiž několikrát dovezly. A s těmi to není uplně jednoduché. Místo nucení pití ze stříkačky jí tam dejte vodopádek a žádný džus jí určitě nedávejte. A hlavně ji nechte v klidu, vůbec ji nechytejte, nesahejte na ni. A do misky jí dejte trochu zophobasů.

Ahoj.

Asi tak jak píše Aurifer.Jen se pokusím doplnit prosím neber to osobně,ale mám takový dojem v poslední době,že si všichni myslí to co nafoukne=límec=,že jí slouží k létání či co to má jen když si takhle kráčí planinou a narazí na predátora aby mu mohla ukázat jak je velká =a staví nádrže na výšku naja ale ono to tak nejni většina zvířat dovezených pochází z otevřené vyprahlé planiny(kterou mimo chodem způsobili místní zemědělci)a pokud jí někdo vyděl běžet tak to je fakt fofr proto já osobně preferuji řádnou podlahovou plochu tím ovšem nechci říci,že nešplhá šplhá dobře ale většinou jen kvůli potravě.

Nu teplota jak píšeš se zdá OK=problém je ovšem to světlo já bych tam vrazil vysokotlakou výbojku třeba SunLux atd.tahle zvířata to téměř vyžadují.+plnospektrální zářivku(trubici).

ale ono to tak nejni většina zvířat dovezených pochází z otevřené vyprahlé planiny(kterou mimo chodem způsobili místní zemědělci)

To je sice pravda, ovšem platící pro Austrálii. Odkud se nevyváží už pěkně dlouho. Ty límcovky, co se sem vozí jsou z Indonézie a jsou z tropických suchých lesů. A opravdu žijí na kmenech - pokud už jim to tam domorodci nestihli vykácet. Takže v zařízení ubikace bych problém neviděla. Jen v těch světlech, s těmi souhlas. Límcovky chtějí světla fakt hodně a kvalitní UV (jako vousatky). A klid, žádné rušení, braní do ruky, nucení k pití atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru