Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poraněné tlapky u ježka

Zdravím, dnes když jsem přišla k ježečkovi tak podestylka misky a vsechno bylo zakrvacene jak jsem zjistila tak má poraněné všechny 4 tlapicky. Přikládám foto a chtěla bych se zeptat jak to nejlépe ošetřit. Ježečka mám chvíli a nevím, jak to nejlíp ošetřit popřípadě jestli s ní mám zajít k veterináři. Omlouvám se teda za kvalitu fotky, ale nechtěla jsem ji nějak terorizovat focením tlapičky. Ale to co je na té fotce vidět má na všech 4 tlapickach. Nevypadá, že ji to bolí normálně běhá jako vždycky, žere a všechno. Budu vděčná za každou radu děkuji :)

Předmět Autor Datum
Jak ho máš dlouho? Ta packa je celá taková pomrzačená a zřejmě zabscesovaná. Vypadá to jako pododerm…
Aurifer 29.05.2015 23:26
Aurifer
Ježečka mám asi měsíc, a nikdy teda nevykazoval známky, že by mu něco bylo, kromě včerejška, kdy moc… poslední
kasenka 29.05.2015 23:37
kasenka

Jak ho máš dlouho? Ta packa je celá taková pomrzačená a zřejmě zabscesovaná. Vypadá to jako pododermatitida, ale nic víc z té fotky neurčím, ani co to způsobilo (neznám podmínky chovu atd). Doma to ale asi nevyřešíš, chtělo by to dobrého veterináře, co se vyzná v drobných savcích. A moc s tím neotálet, ta packa je v hodně mizerném stavu a je otázka času, kdy se do toho dá nějaká vážnější infekce a pak si ježek ty packy buď odkouše, nebo mu odpadnou. Nebo dostane celkovou sepsi, obzvlášť pokud to má na všech 4. Teď ho pro zatím dej jen na nějaký měkký hadřík, ať se to zbytečně nedráždí podestýlkou a co nejdřív s ním jdi k tomu veterináři.

Ježečka mám asi měsíc, a nikdy teda nevykazoval známky, že by mu něco bylo, kromě včerejška, kdy moc nechtel jíst. Jinak chovám ho v boxu na hoblinách kažedej den dostává 5 větších nebo 6 menších zophobasů a hrstku granulí royal canin kitten, přes den je na terárku aby měl více tepla a přes noc v jiné místnosti. Mě napadlo jestli to nemá z běhacího kola, to je sice ze železa, ale právě jsme se báli aby se neporanil tak jsme to oblepili papírem a páskou :D. takže o to by se poranit neměl. Jinak teda děkuju za radu přes víkend toho asi moc nevykoumám, tak ho dám na nějaký ten hadřík a v pondělí s ním pomažu k veterináři, nebo mám to popřípadě zkusit nějak vyčistit aby se mu do pondeli do toho nic nedostalo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru