Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rady pro začínajícího chovatele gekonů

V případě, že si člověk pořídí gekona panenského, který se množí partenogeneticky - a chce odchovaná mláďat prodávat, vyplatí se mu to? Není problém sehnat zákazníky? Jestliže bych chovala gekončíka nočního, můžu ho krmit takovým způsobem, že koupím krabičku živých cvrčků na měsíc, a vysypu je všechny do terária...gekončík si pak pokaždé vezme kolik cvčků chce? Tohle mi řekli ve zverimexu, ale na internetu už jsem také četla, že by se tímto způsobem gekončíci "jen přecpávali"....chovatelé na některých webech uvádí, že krmí 2-3x za týden z pinzety?Jak se teda má gekončík správně krmit? Jakým způsobem se ještěrovi čistí terárium? Když ho z něj vydělám a dám jej třeba na chvíli do nějaké krabičky, nebude to pro něj příliš stresujíci? Jsem úplný začátečník v chovu ještěrů, tak se omlouvám za takové otázky..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim. Drzat jeden kus lugubrisa ne kseft? Rozhodne sa to nevyplati, ak to ma vynasat, tak to musi…
JM83 31.05.2015 18:04
JM83
Díky poslední
jesterka3 31.05.2015 18:18
jesterka3

Zdravim.
Drzat jeden kus lugubrisa ne kseft? Rozhodne sa to nevyplati, ak to ma vynasat, tak to musi byt vo velkom. Trocha dlby priklad, ale ak budem chovat jednu kravu, tak my predaj mlieka tiez velmy vynasat nebude.
Vysipat davku cvrkov na mesiac do terka naraz? Gekon zozerie kolko sa donho vojde a ten zbytok cvrkov pokape od hladu, takze v zverimexe vedia co robia, ak takto radia.
Pri cisteni je urcite menej stresujuce dat zviera docasne trebars do tej krabicky, ako mu robyt v terku zemetrasenie kym je dnu (a cistenim myslim cistit, vyktdat substrat, umyt skla a zariadenie, take veci).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru