Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmení mloka skvrnitého

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně chovu mloka skvrnitého. Mám asi 2 měsíce mloka skvrnitého, chovám ho v cca. padesátilitrovém akváriu, udržuji konstantní teplotu pod 20 stupňů, dvakrát denně rosím mechy, ve kterých se mlok ukrývá (prostorovou kapacitu akvária téměř vůbec nevyužívá, úkryt na mechu pod kůrou příliš neopouští). První měsíc žral mlok velice dobře (2 žížaly denně), poslední měsíc však přijímá potravu čím dál méně (nyní už asi jen jednu žížalu za tři až čtyři dny). Na první pohled na něm žádné strádání nevidím, ale rozdíl v množství přijaté potravy je zřejmý. Dokázal by mi někdo poradit, v čem by mohl být problém a co bych měl případně dělat? Za jakoukoliv radu předem děkuji.

Předmět Autor Datum
A uvědomuješ si vůbec, že by jsi ho chovat neměl? Mlok patří mezi zvláště chráněné druhy a bez přísl…
DV 07.06.2015 21:32
DV
to celkem riziko znamená flastr až 10 000, jen pro představu OP :)
Mollik 08.06.2015 06:28
Mollik
Nehledě na to, že podmínkama, ve kterých ho chováš ho tak akorát zabiješ. Proto nejspíš přestává žrá…
V.R. 08.06.2015 08:04
V.R.
Jen na vysvětlenou, v místě, kde jsem mloka našel, se momentálně urputně "buduje". Už jsem zde dva s…
tricard 08.06.2015 09:17
tricard
Víš jak, tím že ho umoříš doma mu ale taky nepomůžeš. Když ho něco přejede, bude to mít rychlejc za… poslední
Aurifer 08.06.2015 14:10
Aurifer

Jen na vysvětlenou, v místě, kde jsem mloka našel, se momentálně urputně "buduje". Už jsem zde dva salamandry viděl předtím - přejeté. O ochraně mloků samozřejmě vím, právě proto jsem chtěl jednomu (pouze na dobu stavebních úprav v místě výskytu) poskytnout azyl. Snažil jsem se mu poskytnout veškeré podmínky dle teraristické příručky. Vzhledem k tomu, že se "přechodný pobyt" přestal dařit, vypouštím hned mloka tam, kde jsem ho našel (vylepšení jeho vyhlídek na bezpečnost je však stále sporné).

Víš jak, tím že ho umoříš doma mu ale taky nepomůžeš. Když ho něco přejede, bude to mít rychlejc za sebou. Spíš by bylo lepší než nasbírané mloky mořit doma to nahlásit na příslušném úřadě, že tam vlivem stavby dochází k likvidaci zvláště chráněných živočichů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru