Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zlé zvliekanie kože-veľhad kráľovský (honduras)

Tak v tom případě jste nebyli u veterináře, který doopravdy rozumí plazům.

Výskyt nádorů u plazů je oproti savcům zlomkový (i když neříkám, že se tumory u plazů nevyskytují). Podle čeho pan veterinář určil, že se může jednat o nádor? Koukl na hada, zjistil, že neví, a tak plácl nádor? Ona diagnostika nádoru u plazů je mnohem složitější než u savců, bez histologie se téměř nikdy neobejde.
Podle té jedné fotky a příznaků, co popisujete, mi to připadá jako nějaká bakteriální pyodermatitida (tedy hnisavý zánět kůže, možná Aeromonas?) - hada venčíte (někde něco chytil), má zbytečně vysokou vlhkost v teráriu (naprosto super pro rozjezd infekce). Mohl byste přidat ještě nějaké fotky více zblízka? A jak vypadá tlama hada uvnitř?


Přiznám se, že jsem o použití steliva pro kočky v teráriu ještě neslyšela. Osobně bych udělala toto: vyhodila podestýlku, vydesinfikovala terárium a potřeby, které tam máte (např. Savo s následným omytím tekoucí vodou a vyvětráním), hada umístila pouze na ubrousky/kuchyňské utěrky, přestat tolik vlhčit! Co se týká té tlamy, zkusila bych vydesinfikovat betadinou nebo slabým roztokem hypermanganu. OKAMŽITĚ PŘESTAT VENČIT, stále trvám na tom, že to není pro hady vhodné.
A najít dobrého veta, který doopravdy rozumí hadům. Ne žádného pejskaře/kočičkáře! V tomhle případě bude potřeba udělat odběr vzorků a poslat je na diagnostiku, a dle výsledků pak zahájit léčbu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny