Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš nežere

No to je právě to, že člověk musí mít takovou určitou soudnost a nedat vždycky na to, co kdo říká. Ono ne vždy se jedná o zodpovědného chovatele, a že mu v takových podmínkách hroznýš funguje může být také pouze dočasné. Já osobně při získávání informací postupuji následovně:
na 1. místě je literatura, tam má člověk přecejen do určité míry jakous takous jistotu, že se jedná o ověřené informace, neboť tam nesou svoji kůži na trh konkrétní autoři. Pak teda internet, ale zase ty informace konfrontuju s tou literaturou, protože na internetu více něž kdekoli jinde platí, že tisíckrát opsaná lež se stává pravdou. A taky se snažím to trochu korigovat selským rozumem a citem. No a na konci jsou právě takové ty rady, stylem: "já to mam tak a tak a had mi taky funguje..." (když to někdo podá takto, tak si většinou myslím své...), ale taky pochopitelně záleží, kdo radí, pokud je to člověk co má za sebou xy odchovů xy různých druhů, tak to je něco jiného, než když "radí" člověk, kterému v teráriu skomírá jedna guttata.
Jinak fotka terária by byla dobrá. A taky fotka hada, případně i starší pro srovnání. S veterináři specializovanými na plazy je to u nás dost slabé, záleží odkud tazatel je.
Snad se podaří hroznýše zachránit a zlepšit mu životní podmínky, je vidět, že vůle je.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny