Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kuna doma

Všechny zdravím co je potreba udělat kam napsat abych mohl odchovat kunu (mladě), známí ji našli v garaží na zemi a volala o pomoc , v garaži bylo vedro kolem 12,čekali jestli matka si ji odneseale nic,po hodině byla tam kde ji našli prvně tak si ji vzali než aby tam chcípla, co je teda potreba udelat pro to aby si ji mohli nechat ? předem díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Držet pusu, nikam nepsat... ;-)
Hassan 12.06.2015 08:34
Hassan
:D jinak je to skalní ta chraněná není pokud se nepletu
Kuničák 12.06.2015 09:11
Kuničák
jinak je to skalní ta chraněná není pokud se nepletu "Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a kr… poslední
Réza 12.06.2015 14:31
Réza

jinak je to skalní ta chraněná není pokud se nepletu

"Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, zakazuje chovat všechny volně žijící živočichy. Chrání je před zničením, poškozováním, sběrem či odchytem, který by mohl vést k ohrožení těchto druhů na bytí nebo k jejich degeneraci. Odchytit volně žijícího živočicha dle naší legislativy může pouze osoba mající k odchytu oprávnění a pádný důvod, takže ne samotný občan. Zákon dále zakazuje vybírání hnízd (mláďata, vejce) a zakazuje rušit živočichy při hnízdění. Zákon také v § 5a chrání všechny volně žijící ptáky před odchytem, rušením, držením v zajetí a dalšími vyjmenovanými činnostmi. Chráněna jsou také migrující zvířata."

Pokud někde najdete handicapované zvíře, opuštěné mládě apod., kontaktuje záchrannou stanici. Pokud si necháte volně žijící zvíře doma, riskujete tím minimálně pokutu. Neříkám, že to musí být nutně špatně pro to zvíře nebo že je to v případě kuny nějaké zlo, ale asi není úplně dobré se o tom zmiňovat na internetu...známe lidi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru